Drinks og cocktails til fest og velkomst

En verden af fine farver

Lækre farverige drinks hører til enhver vellykket fest, og der er uanede muligheder for at mixe sjove varianter med og uden alkohol og pynte med en paraply eller en skive frugt.

Klassikerne er strawberry daiquiri, gin tonic, mojito, tequila sunrise, filur, pina colada og caipirinha.

Vi har samlet en masse inspiration og opskrifter til din hjemmebar. 

Find dem her på siden.

Skåååål! 

Læs mere

Drinks med vodka

Nogle af de mest populære og nemme drinks, du kan lave, laves med vodka. Det gælder blandt andre klassikere som cosmopolitan, isbjørn, moscow mule, bloody mary og filur. Der er lidt for enhver smag.

Hvis lysten er til en krydret og mættende drink med tomatjuice og tabasco, så gå efter en Bloody Mary. Er du mere til sprite og blå likør, så prøv kræfter med en isbjørn. Må der gerne være Sex And the City vibes, så prøv en cosmopolitan med tranebærsaft og server i et fancy cocktailglas. Er du derimod mere til en læskende drink med ginger beer, så prøv en moscow mule, eller stil dessertsulten med god White Russian lavet på sødmælk, is, vodka og Kahlua.

Drinks med gin

Gin har vundet frem de sidste par år, og mange forskellige typer opskrifter med gin er blevet populære - både mad og de mere flydende. På ALT.dk har vi eksempelvis en opskrift på sandkage med tin tonic, unghanebryst med gin-marinade og en citronfromage med gin...

Men det mest almindelige er altså drinks med gin. Man går aldrig galt i byen med en god gin tonic, og idag findes denne drink i alverdens varianter - blandt andet en pink version med grapefrugt. Du kan også lave en Tom Collins, som er en cocktail med gin, citrus, sukker og danskvand eller en forfriskende hyldeblomstcocktail med vermouth som den anden ingrediens med procenter. 

Drinks med rom

Rom findes i flere varianter, men typisk skelner man imellem mørk og lys. Har man mynte, lys rom og lime, kan man lave en klassisk mojito. Det er en af de mere populære drinks med rom, og den kan også laves med danskvand og i mange andre varianter. Vi kan anbefale en rabarbermojito eller denne lækre champagnemojito. Champagnecocktails er et hit i mange sammenhænge - fx som velkomstdrink til nytår. En anden klassiker med lys rom er piña colada, som shakes med ananasjuice og kokos. Foretrækker du den mørke rom, så går man sjældent galt i byen med en velsmagende Dark'n Stormy.

Opskrifter i lange baner...

Der er naturligvis mange andre former for alkohol, der kan mixes til lækre drinks med de rette tilsætninger som tequila sunrise og citrus spritzer med aperol, som fik et stort comeback i sommeren 2018.

Alkoholfri drinks og dem med færrest kalorier

Er du gravid, på kur eller bare mest til en drink uden alkohol, så er der også masser af gode opskrifter på lækre alkoholfri drinks at vælge imellem. 

Hvor mange kalorier er der i dine drinks? Det kan du blive klogere på i denne guide.