Drinks og cocktails

Drinks til festlige lejligheder

Drinks - med eller uden alkohol - hører sig til enhver fest. Hvad end det er et bryllup, nytår eller blot en hyggelig aften, der står for døren, kan du finde inspiration til din næste fest her på siden.

Der findes masser af simple drinks med få ingredienser, og tør du kaste dig ud i noget mere kompleks, er der selvfølgelig også utallige muligheder.

God fornøjelse!

Læs mere

Læs mere

Opskrifter på drinks med vodka

Nogle af de nemmeste drinks, du kan lave, laves med vodka. Det gælder blandt andre klassikere som cosmopolitan, moscow mule, bloody mary og filur.

En Comsopolitan sender tankerne imod Sex And the City. Foruden den gennemsigtige spiritus indeholder denne cocktail tranebærjuice, limejuice og Cointreau.

Tip: Vil du pifte opskriften ekstra op, kan du tilsætte timian til vodkaen og lade det trække. Det giver kant til cocktailen.

Krydrede cocktails

Moscow mule er en krydret sag med ginger beer og et strejf af lime.

Prøv også en Bloody Mary med blandt andet tomatjuice og tabasco. Den indeholder mange forskellige ingredienser, men når du først har dem, kan du fremover nemt bikse en Bloody Mary sammen.

Opskrifter med gin

Gin er blevet enormt populært de sidste år, og der findes et utal af opskrifter på både mad og drinks, der indeholder gin.

ALT.dk har vi eksempelvis en opskrift på sandkage med tin tonic, unghanebryst med gin-marinade og en citronfromage med gin...

... og cocktails med gin

I det flydende hjørne har vi en klassiker som gin og tonic. Den går du aldrig galt i byen med, og da der findes oceaner af forskellige gin - og det samme gælder for tonic - kan du nemt trække den simple drinks i forskellige retninger.

En anden klassiker er Tom Collins, som er en cocktail med gin, citrus, danskvand og sukker eller sirup. Den er god til en festlig aften med vennerne. Det samme gælder en forfriskende hyldeblomstcocktail med vermouth.

Tip: Det kan virke uoverskueligt at skulle lave mange drinks til et stort selskab. Derfor kan du overveje cocktails, der kan laves i kander. Prøv for eksempel denne citrus spritzer.

Cocktails med rom

Rom findes i flere varianter, men typisk skelner man imellem mørk og lys. Har man mynte, lys rom og lime, kan man lave en klassisk mojito. Det er især en god drink på en varm sommerdag.

Udover den klassiske version, kan du for eksempel prøve en rabarbermojito eller denne lækre champagnemojito, som er nyfortolkninger af den traditionelle drink.

Eksotiske cocktails

Er du til frugtige drinks, kan du også kaste dig over en piña colada, som shakes med ananasjuice og kokos. Eller en daiquiri - enten i frossen eller shaket udgave.

Prøv også en Dark 'n' Stormy, som især er en populær cocktail til vinter, fordi den er krydret.

Start med en aperitif

Inden en middag kan det være skønt med en aperitif, som er en drink, der skal stimulere appetitten.

En aperitif er som regel en tør cocktail, som ikke skal være fyldig, så man bliver mæt af den. Champagne, vermouth og gin er gode bud i denne kategori.

Cocktails at starte på

Af cocktails som aperitif kan vi blandt andet nævne Negroni og martini. Derudover er champagnecocktails oplagte valg som start på en god aften. De er desuden et hit som velkomstdrink til nytår eller jul.

Kan du lide Campari, kan du prøve en cocktail, der blot indeholder to ingredienser udover Camparien: vodka og Angostura-bitter. Det er en heftig drink, som i dén grad sætter appetitten i gang, så prøv den til din næste fest.

Lækre drinks efter middagen

Cocktails med likør og fløde er den perfekte substitut for en dessert. Ovenpå middagen til din næste fest kan du altså overveje at servere søde cocktails med fyldige ingredienser fremfor at servere mere mad. Alternativt kan du også "bare" diske op med en cognac til kagen.

En klassisk cocktail som white russian med vodka, sødmælk og Kahlua en sikker vinder som dessert. Drinken Screaming Orgasm er en lignende sag, men den indeholder ligeledes Bailey's og amaretto. Den byder altså på flere ingredienser og har en mere kompleks smag af spiritus.

Flere gode cocktails efter maden

Tør du kaste dig ud i en mere hardcore cocktail, kan du prøve Godfather, som er en kombination af bourbon og amaretto. Den er tung på spiritus, men smager himmelsk.

Tip: Der kan være mange kalorier i cocktails - uanset hvornår de serveres. I denne guide kigger vi nærmere på kalorieindholdet i forskellige drinks.

Husk: Alle drinks kan tilpasses

Selvom du har opskrifter, er der altid plads til variationer og tilpasninger. Dine cocktails skal passe til dine smagsløg, så vær ikke bange for at afvige fra opskriften.

Synes du for eksempel, en tequila sunrise er flot, men er ikke så meget til tequila? Så find en opskrift, men skift tequilaen ud med neutral vodka.

Ved at eksperimentere med dine opskrifter, får du de bedste drinks til din smag.

En drink behøver ikke indeholde alkohol

Er du gravid, eller har du blot lyst til en drink uden alkohol, findes der heldigvis masser af opskrifter på lækre alkoholfri drinks.

God fornøjelse med dine cocktails!