Unghane marineret i gin
Foto: Betina Hastoft Skøn middagsret med noter af enebær, lakrids og bitterhed fra grape...

Unghane marineret i gin

Gin er her og der og alle vegne lige nu - også i maden! Her får du en skøn opskrift på lækker ovnbagt unghane, der er marineret i gin. Tilbered unghanen sammen med fennikel og grapefrugt i ovnen - opskriften får du her:

printer Print
clock en time
plate Unghane til 4 personer

1 unghane
½ dl gin
10 enebær
1 tsk. fennikelfrø
1 lime
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
salt og peber
3 fennikler
2 røde grape

Sådan laver du ginmarineret unghane

1. Tænd oven på 200 gr.

2. Parter unghanen i 8 stykker. Læg stykkerne i en bradepande.

3. Hæld gin i en skål.

4. Knus enebær let i en morter, og kom dem og fennikelfrø i skålen med gin. Skyl lime. Riv skallen, og pres saften ned i skålen. Pil hvidløg, og skær i små tern.

5. Rør marinaden godt sammen med hvidløg, limeskal og limesaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.

6. Skyl og skær fennikler, gem toppene til senere. Skær dem i både, og læg dem rundt mellem unghanestykkerne.

 

PRØV OGSÅ: Laksesalsa med gin

7. Hæld marinaden over unghane og fennikler. Lad det marinere på køkkenbordet i mindst 30 min., og gerne i længere tid.

8. Sæt bradepanden på midterste ovnribbe i 30-35 min.

9. Skær skrællen af grapefrugterne, og skær herefter frugtkødet ud i fileter. Fordel grapefileter rundt i fadet og pynt med fennikeltoppene.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Aftensmad og Hovedret