Kom med til årets fedeste danse-event i København! Klik her

Dagens horoskoper
Horoskop løve illustration

Løven: Dagens horoskop

Horoskop jomfru illustration
arrow right

Jomfruen: Dagens horoskop

Horoskop vægt illustration
arrow left

Vægten: Dagens horoskop

Horoskop skorpion illustration
arrow right

Skorpionen: Dagens horoskop

Horoskop skytte illustration
arrow left

Skytten: Dagens horoskop

Horoskop stenbuk illustration
arrow right

Stenbukken: Dagens horoskop

Kendte vandmand stjernetegn
arrow left

Er du vandmand? Disse kendte deler du stjernetegn med

Kendte fisk stjernetegn

Er du fisk? Disse kendte deler du stjernetegn med

Kendte vædder stjernetegn

Er du vædder? Disse kendte deler du stjernetegn med

Kendte tyr stjernetegn

Er du tyr? Disse kendte deler du stjernetegn med

Kendte tvilling stjernetegn
arrow right

Er du tvilling? Disse kendte deler du stjernetegn med

Kendte krebs stjernetegn
arrow left

Er du krebs? Disse kendte deler du stjernetegn med

Kendte løve stjernetegn
arrow right

Er du løve? Disse kendte deler du stjernetegn med

Kendte jomfru stjernetegn
arrow left

Er du jomfru? Disse kendte deler du stjernetegn med

Kendte vægt stjernetegn
arrow right

Er du vægt? Disse kendte deler du stjernetegn med

Kendte skorpion stjernetegn
arrow left

Er du skorpion? Disse kendte deler du stjernetegn med

vis
mere

Horoskop: Dagens gratis horoskoper + stjernetegn

Her kan du læse dit daglige horoskop, finde dit vinter- og sommerhoroskop – og du kan blive klogere på, hvad dit stjernetegn siger om dig og din personlighed, dine styrker og svagheder, hvem du passer godt sammen med, din økonomi og alverdens andre fascinerende og sjove ting.

Velkommen til ALT.dks store univers for horoskoper.

Hvad er et horoskop?

Horoskoper tager afsæt i astrologi, som er læren om Solen, Månen, planeterne og de 12 stjernebilleder i Dyrekredsens indflydelse på livet på jorden og kunsten at kunne forudsige fremtiden ved at se på deres indbyrdes positioner.

En astrolog opstiller et horoskop ved hjælp af en kompliceret tegning af et skematisk kort over himlen. Jorden er centrum og rundt om tegnes en cirkel, kaldet ekliptika, som er den bane, som solen er et år om at kredse rundt om jorden. Også Månen og planeterne bevæger sig igennem ekliptika.

Denne cirkel deles op i de tolv stjernetegn fra stjernebillederne i Dyrekredsen. Derefter tegnes planeterne og andre ting ind på kortet alt efter deres position i Dyrekredsen på et givent tidspunkt.

Der findes flere typer af horoskoper, men her på ALT.dk anvender vi den mest kendte form, fødselshoroskopet.

Horoskoper
(Foto: Getty Images)

De 12 stjernetegn

Dit astrologiske stjernetegn bestemmes af din fødselsdato. Cirklen ekliptika med solens bane på det komplicerede kort, som en astrolog tegner, er 360 grader i alt. Den er opdelt i 12 lige store afsnit, så hvert afsnit er 30 grader.

Astrologer deler altså året op i 12 symbolske perioder, og hver af dem repræsenterer et stjernetegn, navngivet efter Dyrekredsens 12 stjernebilleder, som Solen, Månen og planeterne bevæger sig igennem.

De 12 stjernetegn er:

 • Vædder
 • Tyr
 • Tvilling
 • Krebs
 • Løve
 • Jomfru
 • Vægt
 • Skorpion
 • Skytte
 • Stenbuk
 • Vandmand
 • Fisk 

Det første stjernetegn

Er du født i Vædderen, er du faktisk født i det, som regnes som ”det første stjernetegn”. Vestlig astrologi starter nemlig ved forårsjævndøgn omkring 21. marts, hvor solens tur rundt i ekliptika krydser ækvator på netop den dag.

Hvad kan du læse ud af et horoskop?

De tolv tegn har forskellige karaktertræk og kvaliteter, og de opdeles i flere grupper, der forbindes med jordiske fænomener og menneskelige egenskaber, fx med de fire elementer: jord, ild, luft og vand.

En astrolog arbejder med at aflæse et menneskes skæbne ved at se på stjernernes position i fødselsøjeblikket. Men astrologi kan også bruges til andre formål, som for eksempel at få svar på konkrete spørgsmål eller fastslå velegnede tidspunkter for bestemte handlinger.

Dit stjernetegn kan derfor også sige noget om din personlighed, ligesom det kan gøre dig klogere på, hvem du passer med, og hvad eller hvilke ting der passer godt til netop dig.

Horoskoper historisk set

De ældste horoskoper, vi kender til, stammer fra Babylonien cirka år 400 f.Kr. I den vestlige verden fik astrologi betydning i århundrederne omkring Kristi fødsel, hvor nogle af de mest betydningsfulde værker, som stadig bruges af astrologer den dag i dag, blev nedskrevet. Mest betydningsfuld regnes astronomen Klaudios Ptolemaios’ arbejde med værket Tetrabiblos, hvori han samlede og systematiserede de astrologiske doktriner.

I dag anvender de fleste astrologer modificerede former af Ptolemaios' principper.

Er der et 13. stjernetegn?

Solen bevæger sig faktisk også igennem et 13. stjernebillede: Slangebæreren eller Slangeholderen.

Det har den ikke altid gjort, men da ekliptika over tid helt naturligt flytter sig lidt på himmelkuglen, betyder det, at Solens bane set fra Jorden - udover de øvrige 12 stjernebilleder - nu også snitter dette stjernebillede, skriver Videnskab.dk.

I den vestlige astrologi har man dog valgt at holde fast i den oprindelige definition af Dyrekredsens 12 stjernetegn, selvom artikler om det ’nye stjernetegn’ fra tid til anden dukker op i medierne.

– Det er det rene sludder. Det kan være, at det er det 13. stjernebillede, men det er ikke det 13. stjernetegn, for stjernetegnene er per definition 30 grader og 12 styks startende med Vædderen. Der er ikke noget at komme efter – det er ren definition, har Per Kjærgaard Rasmussen, der er lektor emeritus ved Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet, forklaret til Videnskab.dk.

Det kinesiske horoskop

I Kina går man også meget op i astrologi, men her har man et helt andet slags horoskop, man arbejder med, nemlig det kinesiske horoskop. Hvor den vestlige astrologi tager udgangspunkt i en cyklus på 12 måneder, gør det kinesiske horoskop brug af en cyklus på 12 år, hvor hvert enkelt år har dyrenavne:

Dyrene er:

 • Rotten
 • Oksen
 • Tigeren
 • Haren
 • Dragen
 • Slangen
 • Hesten
 • Geden
 • Aben
 • Hanen
 • Hunden
 • Svinet

Hver af disse dyretegn har forskellige egenskaber og kendetegn, som fortæller noget om dig, alt efter hvilket år, du er født i.

Derudover arbejder kineserne også med, at beskrivelsen af hvert dyretegn kan nuanceres ved at kigge på det element, der er knyttet til det år, som du er født i. De fem grundelementer er: metal, jord, træ, ild og vand.

Kærlighed og stjernetegn(Foto: Getty Images)

KILDER:
Ulla Susanne Koch: astrologi i Den Store Danske, Gyldendal. 
Ole J. Knudsen: stjernetegn i Den Store Danske, Gyldendal.
Ole J. Knudsen: Dyrekredsen i Den Store Danske, Gyldendal.
Finn Stefánsson: stjerner og stjernetegn i Symbolleksikon, 2009, Gyldendal.
Kina-portal.dk