Boligindretning - Inspiration og ideer

Mangler du nye ideer og inspiration til din boligindretning? Er du i tvivl om, hvilke trends, møbler og farver til boligen der hitter? På alt.dk finder du et stort udvalg af guides til interiør og boligindretning af dit hjem. 

Læs mere

Stort inspirationsunivers: Bliv inspireret til din boligindretning på alt.dk

Hvad end du foretrækker l at indrette i en nordisk, minimalistisk stil og inspiration til, hvordan du giver soveværelset nyt liv, så finder du inspiration til din boligindretning her på siden.

Her kan du finde inspiration til både moderne boligindretning og billig boligindretning, mens også til at finde din helt personlige stil.

Du kan også finde guides til smukke lamper, ideer til hvordan du indretter et lækkert og luftigt badeværelse, en stor guide til forskellige sofaer, spejle, der pynter i stuen, tips til børneværelset og inspiration til, hvilket skab du skal vælge.

Leder du efter et stilfuldt køkken eller badeværelse, kan du også få masser af tips til at vælge de rette fliser, hvidevarer, håndklæder osv.

Lad dig inspirere af vores mest læste historier om indretning

Står du overfor at skulle ændre på indretningen et af hjemmets rum, men mangler inspiration? Her har vi samlet vores mest læste historier om bolig, hvor boligindretningen er i centrum - gå på opdagelse og lad dig inspirere til, hvordan du kan placere dine møbler, så du får mest ud af boligen.

Entreen

Entreens indretning kan være alt afgørende for, hvor hurtigt familien kan komme ud af døren om morgenen, men også om den falder over en stor mængde sko, når den kommer hjem igen. At indrette det første rum, som du møder, er derfor vigtigt. Læs med her, hvor du kan blive inspireret til, hvordan du får mest ud af din entree.

Køkkenet

Er du på udkig efter et nyt køkken - eller kan du friske det gamle op med lidt messing eller rosa farve? Mulighederne er mange, hvad end du håber på mere madglæde eller føler, at en opgradering vil hjælpe dig med at holde mere af din bolig. Her finder du en række køkkener, som lyser hjemmet op.

Badeværelse

Badeværelset i din bolig kan var en stor ting at kaste sig over, men en fornyelse af indretningen kan hurtigt give helt nyt liv - og en spafornemmelse og ro derhjemmme.

Stuen

Når det indretter din stue, kan der hurtigt opstå et hav af spørgsmål: Hvor skal du stille din sofa, hvilken træsort bør mit sofabord være, er der plads til at børnene kan lege - og skal der farver på væggene? Her finder du en masse inspiration til indretningen af stuen.

Soveværelset

Skal du have alle dine accessories til at stå fremme, eller skal dine accessories gemmes væk i et skab? Det er ikke kun spørgsmålet om, hvor stor sengen skal være, der kan blive bragt op, når soveværelset skal indrettes. Vi har her samlet en række smukke soveværelser, som du kan lade sig inspirere af, når du skal forny sovekammerets indretning.

Terrasse

Med en flot terrasse med en god indretning bliver sommeren altid bare lidt bedre. Vi guider dig her til, hvordan du får det meste ud af dine udendørs kvadratmeter ved hjælp af din indretning.

Optimer dine rum 

Boligindretning er mange ting – det kan handle om at optimere pladsen i små hjem, rum eller kolonihaver eller om at skabe en følelse af ægte hygge, en særlig stil eller livsstil. 

Når man indretter sig, afspejler det typisk, hvem man er og hvordan man lever, så indretning kan spænde ligeså vidt og bredt, som alle andre aspekter af vores liv. 

Mens nogen foretrækker et minimalistisk indretning og klassisk look, sætter andre pris på nips, farverige puder, sjove tapeter, bløde tæpper og – hold nu fast – rod!

Et hjem kan udstråle omtanke, bæredygtighed eller et specielt årti, man holder af. Mulighederne for indretning er uendelige. 

Dansk og skandinavisk design kommer man ikke udenom

I Skandinavien går vi meget op i boligindretning, og vores hjem betyder meget for mange af os - måske fordi vi grundet vejret tilbringer meget tid i vores hjem. Der er også mange danske designere, som er anerkendt i hele verden. Både når vi taler lamper, møbler, smykker og porcelæn.

Arne Jacobsen, Hans J. Wegner, Nanna Ditzel, Finn Juhl og Børge Mogensen er blot nogle af de møbeldesignere, Danmark kan være stolte over. Derudover har vi Georg Jensen, som er særligt kendt for smykker og boliginteriør samt Royal Copenhagen, porcelænsfabrikken bag det karakteristiske musselmalede stel.

Også Poul Henningsen, som har designet den klassiske PH lampe og den smukke kogle-lampe og Verner Panton, som står bag Flowerpot og Globe Pendel – er danske.

Hygge, hygge og lidt mere hygge…

Meget af den kolde tid tilbringer vi danskere indenfor hjemmets fire døre. Derfor indretter vi os hyggeligt, og her skiller vi os ud fra resten af verden – i hvert fald kan ordet ikke direkte oversættes.

Faktisk blev ordet ”hygge” i juni 2017 godkendt som en del af engelske sprog, så nu kan englænderne også være med på vores hyggelige tendens (Kilde: BBC).

Men hvad er hygge? For mange af os er det forbundet med stearinlys, tæpper, varm te og dejligt samvær. Det er svært at beskrive, men det er en rar følelse, som vi danskere ikke ville være foruden.

DIY i boligindretningen

Er du typen, der er vild med at være kreativ og som ønsker at sætte dit eget personlige unikke præg på møbler og indretningen, finder du også inspiration til diverse DIY projekter, så du kan skabe og sammensætte elementer til, at du kan indrette dig med din helt egen stil.

Lad dig inspirere af vores univers med DIY boliginteriør her.

Der er masser af muligheder for at skabe netop dét hjem, som du gerne vil have.Vil du læse meget mere om boligindretning, så læs her alle vores artikler om bolig og trends i vores store univers om indretning.