Boligindretning - Inspiration og ideer fra Boligliv

Mangler du nye ideer og inspiration til din boligindretning? Er du i tvivl om, hvilke trends, møbler og farver til boligen der hitter? På alt.dk finder du et stort udvalg af guides til interiør og indretning af dit hjem. 

Optimer dine rum 

Boligindretning er mange ting – det kan handle om at optimere pladsen i små hjem, rum eller kolonihaver eller om at skabe en følelse af ægte hygge, en særlig stil eller livsstil. 

Når man indretter sig, afspejler det typisk, hvem man er og hvordan man lever, så indretning kan spænde ligeså vidt og bredt, som alle andre aspekter af vores liv. 

Læs mere

Mens nogen foretrækker et minimalistisk og klassisk look, sætter andre pris på nips, farverige puder, sjove tapeter, bløde tæpper og – hold nu fast – rod!

Et hjem kan udstråle omtanke, bæredygtighed eller et specielt årti, man holder af. Mulighederne er uendelige. 

Dansk og skandinavisk design kommer man ikke udenom

I Skandinavien går vi meget op i boligindretning, og vores hjem betyder meget for mange af os - måske fordi vi grundet vejret tilbringer meget tid i vores hjem. Der er også mange danske designere, som er anerkendt i hele verden. Både når vi taler lamper, møbler, smykker og porcelæn.

Arne Jacobsen, Hans J. Wegner, Nanna Ditzel, Finn Juhl og Børge Mogensen er blot nogle af de møbeldesignere, Danmark kan være stolte over. Derudover har vi Georg Jensen, som er særligt kendt for smykker og boliginteriør samt Royal Copenhagen, porcelænsfabrikken bag det karakteristiske musselmalede stel.

Også Poul Henningsen, som har designet den klassiske PH lampe og den smukke kogle-lampe og Verner Panton, som står bag Flowerpot og Globe Pendel – er danske.

Hygge, hygge og lidt mere hygge…

Meget af den kolde tid tilbringer vi danskere indenfor hjemmets fire døre. Derfor indretter vi os hyggeligt, og her skiller vi os ud fra resten af verden – i hvert fald kan ordet ikke direkte oversættes.

Faktisk blev ordet ”hygge” i juni 2017 godkendt som en del af engelske sprog, så nu kan englænderne også være med på vores hyggelige tendens (Kilde: BBC).

Men hvad er hygge? For mange af os er det forbundet med stearinlys, tæpper, varm te og dejligt samvær. Det er svært at beskrive, men det er en rar følelse, som vi danskere ikke ville være foruden.

Bliv inspireret til din boligindretning på alt.dk

Find blandt andet tips til at indrette i en nordisk, minimalistisk stil og inspiration til, hvordan du giver soveværelset nyt liv.

Du kan også finde guides til smukke lamper, ideer til hvordan du indretter et lækkert og luftigt badeværelse, en stor guide til forskellige sofaer, der pynter i stuen, tips til børneværelset og inspiration til, hvilket skab du skal vælge.

Leder du efter et stilfuldt køkken eller badeværelse, kan du også få masser af tips til at vælge de rette fliser, hvidevarer, håndklæder osv. Er du til kendisser, kan du også få et smugkig i modellen Cecilie Haugaard og musiker-kæresten Christophers lækre, stilrene hjem.

Måske kan du blive inspireret. Er du typen, der er vild med at være kreativ og som ønsker at sætte dit eget personlige unikke præg på indretningen, finder du også inspiration til diverse DIY projekter, så du kan skabe og sammensætte elementer til din helt egen stil.