flotte mønstrede planter til stuen
SPONSORERET indhold

Fascinerende mønstre & flotte former: Her er 14 planter til din stue

Fyld stuen ud med friske planter med fascinerende mønstre og flotte former. Der er er et utal at vælge imellem, og så renser de ovenikøbet luften for dig.

Af: Bente Halkjær Foto: Tia Borgsmidt
19. maj. 2022 | Bolig | Hendes Verden

Vi har fundet 14 smukke mønstrede planter, som vil pynte flot i din stue.

Flotte mønstrede planter til stuen

Feminint farvespil

Grønne planter behøver ikke udelukkende at være grønne, for eksempel har den smukke calathea (Calathea stromanthe) med sortsnavnet ’Triostar’ det smukkeste rosa strejf på bladene.

Flotte mønstrede planter til stuen

Blade med øjenvipper

Begonieslægten er stor, og planterne er opdelt i grupper efter særkender. Disse to er bladbegonier, men deres asymmetriske blade gav dem tidligere navnet skævblad. Begonien til venstre har ganske små hår langs kanten af bladene, hvilket har givet anledning til det danske navn øjenvippebegonie. Den sætter undertiden små sart rosa blomster. Ved siden af med kunstfærdigt snoede blade står en kongebegonie, som findes i flere sorter. Denne sort udvikler hvide blomster.

LÆS OGSÅ: 12 planter, der vil elske at bo i dit soveværelse

Flotte mønstrede planter til stuen

Tre på rad

Der findes masser af kongebegonier med vidunderlige mønstre på bladene. Prøv for eksempel sorterne ’Royal Rubin’, ’King’s Spirit’ og ’Helen Teupel’.

Flotte mønstrede planter til stuen

Lyserøde ben

Der er mange skønne planter i skjoldslægten, for eksempel denne ’Pink Dragon’ med iøjnefaldende rosa bladstilke. Urtepotten er fra keramiker Lena Pedersen.

Flotte mønstrede planter til stuen

I stribevis

Denne calathea med det botaniske navn Calathea orbifolia er en flot bred plante med dekorative striber på bladene. Den har sin oprindelse i bunden af Bolivias skove, og derfor trives den bedst på en vokseplads uden stærk sol.

Flotte mønstrede planter til stuen

Bagsiden af bladet

Det er typisk bladenes forsider, vi falder for, men det er også værd at lægge mærke til bagsiderne, som kan være lige så dekorative. Prøv bare af se disse.

Flotte mønstrede planter til stuen

Pæne prikker

Den herlige begonie med fine prikker på oversiden af bladene har endnu ikke fået et dansk navn, men på latin hedder den Begonia maculata. I mangel af et mundret navn er der dukket kælenavne op som polkaprik og ørredbegonie, og man forstår hvorfor.

Flotte mønstrede planter til stuen

Stribede slægtninge

Der bliver udviklet de herligste typer af calathea, hvor bladenes mønstre og farver varierer, som her hos ’Compact Star’ og klapperslangeplante.

Flotte mønstrede planter til stuen

Figen i nye farver

Gummifigen har ofte helt grønne blade, men hos sorten ’Belize’ har de læderagtige blade et fint lyserødt islæt. Planten er robust og kan blive så stor, at du må skære toppen af, for at den kan være i stuen. Gummifigen er i slægt med almindelig figen, og ligesom hos fætteren sidder blomsterne inde i en ”figen”, der i dette tilfælde er omkring halvanden centimeter stor.

Anbefalet til dig