Trends 2024 – sæsonens tendenser indenfor mode, makeup og bolig

Vi skal ikke mange år tilbage, før sæsonens store trends kom fra de førende modebyer som Paris og Milano. Nogle af disse trends var længe om at folde sig ud, mens andre tog hurtigere fart og faktisk kan spores direkte tilbage i historien til de designere, der tog en radikal beslutning og gik en helt anden vej.

Læs mere

Nogle af disse trendsættere er genierne bag modehuse, som Chanel og Dior – Coco Chanel og Christian Dior – der begge tegnede helt nye silhuetter til datidens kvinder og bl.a. flyttede sømmen til lige over knæet.

Siden har sæsonens store trends været igennem mange yderpunkter og især 70’erne, 80’erne og 90’ernes trends har været på rotation igennem de seneste år:

  • 1970’ernes trends bød på en høj talje, brede ben og løse silhuetter i brændte nuancer, og havde stilikoner som Jane Birkin og Bianca Jagger i spidsen, der begge havde 70’er frisuren med det pjuskede pandehår og ofte blev set i brede bukser og korte kjoler.
  • 1980’erne var mindre ”naturligt” og de trends, der herskede var stort hår, neon-makeup og benvarmere. Alle trends, som sangerinde og popikon, Madonna, var stor forbruger af. En tid, vi er flere, der gerne ville have oplevet, men som siden har ført til modehuse, der kører kollektioner med stærke referencer og især skulderpuderne er noget, vi ser igen og igen.
  • 1990’erne omtales i kærlige vendinger som det ”grimme årti”, hvis stil især blev defineret af Spice Girl’s, Britney Spears og de mange amerikanske topmodeller. De største trends var skotskternede nederdele, lak, denim-på-denim og crop-toppe.

Siden er det som om, at sæsonens store trends har fået mere frit løb – tempoet i modebranchen er sat op, og de nye kollektioner, og deraf de nye trends, er blevet endnu hurtigere tilgængelige. De kommer heller ikke kun fra modeugerne: Street style, blogs og den inspiration vi finder der, har taget mere og mere over, og high street-butikkerne er hurtige til at opsnappe sæsonens største trends.

Og det er derfor, at du kan finde et kurateret udvalg af det vigtigste her på ALT.dk: Mode, makeup og bolig, men også sæsonens skøreste påfund, den model, du skal kende lige nu og hvorfor du skal gå i Crocs. Ja, der er både de helt store og banebrydende trends, og dem, der er på vej op.