Pigenavne – lister over specielle og populære navne

Det er svært at skulle vælge et navn til sin lille guldklump. Her på siden finder du inspiration til, hvad du skal døbe eller navngive din datter i vores arkiv af artikler og lister over pigenavne.

Hvilke er de mest populære pigenavne lige nu? Hvordan vælger jeg et specielt pigenavn til min datter? Hvilke danske navne er moderne lige nu? Hvad bliver børn i andre lande døbt?

Det er blot nogle af de spørgsmål, du vil kunne finde svar på her på ALT.dk

God læselyst!


vis
mere

Populære pigenavne

To gange om året bliver listen over forrige halvårs mest populære navne offentliggjort. Her på ALT.dk opdaterer vi listen med de mest populære pigenavne.

Lige her finder du top 10 over de mest populære pigenavne:

Top 10: Pigenavne i 2020

 1. Emma
 2. Alma
 3. Freja
 4. Clara
 5. Agnes
 6. Anna
 7. Sofia
 8. Ella
 9. Karla
 10. Ida
 11. Nora
 12. Ellie
 13. Josefine
 14. Luna
 15. Olivia
 16. Laura
 17. Alberte
 18. Asta
 19. Lily
 20. Isabella
 21. Frida
 22. Maja
 23. Aya
 24. Lærke
 25. Ellen
 26. Sofie
 27. Esther
 28. Mathilde
 29. Astrid
 30. Liva
 31. Marie
 32. Emily
 33. Victoria
 34. Molly
 35. Andrea
 36. Saga
 37. Emilie
 38. Mille
 39. Rosa
 40. Vilma
 41. Gry
 42. Hannah
 43. Liv
 44. Merle
 45. Alba
 46. Lea
 47. Signe
 48. Leonora
 49. Ingrid
 50. Sara
   

pigenavne nyfødt baby

Inspiration til specielle pigenavne

Det er blevet moderne at vælge et særpræget navn til sit barn. Find inspiration i vores artikel, Danmarks 90 mest usædvanlige navne. Eller se de opsummerede bud på specielle pigenavne her:

10 specielle pigenavne

 1. Aloha
 2. Cirkel
 3. Fryd
 4. Gin
 5. Glød
 6. Håb
 7. Musling
 8. Ninja
 9. Røskva
 10. Sne

Find det rette navn til baby

Det er svært at give et lille menneske det helt rigtige navn, som det skal bære for livet. Befinder I jer i netop denne proces, så er der et par råd til at vælge babys navn at hente fra navneforskeren. Man bør fx undgå idolnavne og alt for besværlige stavemåder. Af andre gode råd er at huske at sige navnet højt og smage på, hvordan det ligger i munden, at have in mente, om navnet passer til efternavnet, og så også lige have for øje, at initialerne ikke giver en helt forkert betydning til jeres pode. Som fx K.K.K eller T.I.S.

Trends i pigenavne

De senere år har det været en udbredt trend med pigenavne, at de ender på A. Det har også været populært at navngive pigerne korte navne. Men det er faktisk også en tendens indenfor navne til børn, at færre og færre hedder det samme. Derfor skal man måske ikke nødvendigvis gå en bue udenom de dem, der befinder sig på listerne over de mest populære navne. Se den seneste liste over de hundrede mest populære navne her, og hvilke tendenser, der ellers er blandt navngivning af piger. Læs også mere om andre navnetrends her – og se fx hvilke internationale pigenavne, der hitter.

Forskel på drenge- og pigenavne

Selvom det ikke altid virker sådan, når man kaster blikket nedover nogle af de mere skøre lister over anderledes, godkendte navne i Danmark, så ér der rent faktisk forskel på, hvad man må kalde henholdsvis piger og drenge her i landet. Der findes ingen overordnet tommelfingerregel, man kan rette sig efter, men man kan tjekke de godkendte navne fordelt på køn på Ankestyrelsens hjemmeside. Der er dog også den mulighed, at man vælger et af de kønsneutrale navne, som både piger og drenge kan kalde sig. Der findes i alt 1054 godkendte unisex navne, som både piger og drenge kan hedde – se et udsnit af 46 kønsneutrale navne her.

På ALT.dk kan du finde mange flere artikler om blandt andet drengenavne, graviditet og babys udvikling fra Vores Børn, ALT for damerne, Eurowoman, Fit Living, Hendes Verden og Hjemmet.