Pigenavne – lister over specielle og populære navne

Det er svært at skulle vælge et navn til sin lille guldklump. Her på siden finder du inspiration til, hvad du skal døbe eller navngive din datter i vores arkiv af artikler og lister over pigenavne.

Hvilke er de mest populære pigenavne lige nu? Hvordan vælger jeg et specielt pigenavn til min datter? Hvilke danske navne er moderne lige nu? Hvad bliver børn i andre lande døbt?

Det er blot nogle af de spørgsmål, du vil kunne finde svar på her på ALT.dk

God læselyst!

Læs mere

Populære pigenavne

Din graviditet lakker mod enden, og inden du ser dig om, er du mor eller far til en lille datter. Det er et stort øjeblik i livet, og du glæder dig måske ustyrligt. Men hvad skal guldklumpen hedde?

Ja, et navn er en stor beslutning, og leder du efter navne til din pige, som ikke er alt for specielle - eller prøver du at styre udenom det samme navn, som alle andre hedder - så skal du kigge med her.

To gange om året bliver listen over forrige halvårs mest populære navne nemlig offentliggjort af Danmarks Statistik. Her på ALT.dk opdaterer vi listen med de mest populære pigenavne. Lige nu hitter navne som Clara, Isabella, Merle, Josefine, Emilie, Karla, Anna, Rosa, Ella og Emma f.eks. Men der er også mange andre flotte mode-navne på listen.

Lige her finder du listen over de 10 mest populære pigenavne:

Top 10: De mest populære pigenavne i 2021

 1. Alma
 2. Ida
 3. Freja
 4. Clara
 5. Ella
 6. Emma
 7. Olivia
 8. Agnes
 9. Sofia
 10. Nora
 11. Anna
 12. Karla
 13. Luna
 14. Asta
 15. Ellie
 16. Laura
 17. Lily
 18. Alberte
 19. Esther
 20. Frida
 21. Josefine
 22. Ellen
 23. Aya
 24. Astrid
 25. Merle
 26. Isabella
 27. Lærke
 28. Saga
 29. Mathilde
 30. Liva
 31. Mille
 32. Hannah
 33. Victoria
 34. Maja
 35. Marie
 36. Vilma
 37. Sofie
 38. Emily
 39. Andrea
 40. Molly
 41. Gry
 42. Lea
 43. Liv
 44. Vera
 45. Leonora
 46. Rosa
 47. Johanne
 48. Alva
 49. Emilie
 50. Alba

pigenavne nyfødt baby

Inspiration til specielle pigenavne

Det er blevet moderne at vælge specielle pigenavne til sit barn. Find inspiration i vores artikel Danmarks 90 mest usædvanlige navne - eller se de opsummerede bud på unikke pigenavne her:

 1. Aloha
 2. Cirkel
 3. Fryd
 4. Gin
 5. Glød
 6. Håb
 7. Musling
 8. Ninja
 9. Røskva
 10. Sne

Du kan også lade dig inspirere af naturen, gå efter pigenavne, der er lige til at spise eller kigge mod Disneys forunderlige univers.

10 specielle pigenavne

 1. Aloha
 2. Cirkel
 3. Fryd
 4. Gin
 5. Glød
 6. Håb
 7. Musling
 8. Ninja
 9. Røskva
 10. Sne

Find det rette navn til baby

Viola eller Emma? Isabella eller Josefine? Det er svært at give jeres lille pige det helt rigtige pigenavn, som hun skal bære for livet. Navnet bliver jo en vigtig del af hendes identitet, ikke?

Er det et dilemma, du kender til? Så har vi talt med en navneforsker, som giver dig et par gode råd til at vælge babys navn. Du bør fx undgå idolnavne og alt for besværlige stavemåder med et specielt bogstav eller lignene. Husk også at sige navnet højt og smage på, hvordan det ligger i munden. Det kan også være en god idé at have in mente, om hendes fornavn passer til efternavnet, og så også lige have for øje, at bogstaver i initialerne ikke giver en helt forkert betydning til jeres lille baby. Som fx K.K.K eller T.I.S.

Trends i pigenavne i Danmark

De senere år har det været en udbredt trend med pigenavne, at de ender på A. Det har også været populært at navngive pigerne med korte navne.

Men det er faktisk også en tendens indenfor navne til børn, at færre og færre hedder det samme. Derfor skal du måske ikke nødvendigvis gå en bue udenom dem, der befinder sig på listerne over de mest populære pigenavne.

Her kan du se den seneste liste over de hundrede mest populære navne - og hvilke tendenser der ellers er blandt danske pigenavne. Læs også mere om andre navnetrends her – og se fx hvilke internationale pigenavne, der hitter. Det er jo meget rart at vide, hvis I går efter navne, som klinger godt på engelsk.

Gammeldags og nordiske pigenavne

Skal din pige have et fint navn, som leder tankerne til tidligere tider i Danmark? Så kan du hente inspiration fra de nordiske historiebøger. Her finder du nemlig masser af søde navne og - hvis du er på jagt efter sådan ét - specielle pigenavne. Her har hvert navn sin egen oprindelse og betydning - og måske passer det lige nøjagtigt til jeres pige.

Det kunne f.eks. være et pigenavn fra listen herunder?

 1. Astrid
 2. Alva
 3. Fenja
 4. Frigg / Frigga
 5. Fryd
 6. Helga
 7. Idun
 8. Ragna
 9. Ronja
 10. Røskva
 11. Saga
 12. Sif / Siff
 13. Sigrid
 14. Thora
 15. Vilja

Drømmer du om et gammeldags - men ikke nødvendigvis nordisk - navn til jeres barn? Navne, der sender tankerne tilbage til dengang, din oldemor levede?

Så kig med her, hvor vi har samlet nogle af de smukkeste, gamle pigenavne. Oversigten stammer fra nogle af vores mest folkekære serier og film, der repræsenterer Danmark fra 1930’erne til 1950’erne.

Forskel på drengenavne og pigenavne

Selvom det ikke altid virker sådan, når man kaster blikket på nogle af de mere skøre lister over anderledes, godkendte navne i Danmark eller unikke pigenavne, så ér der rent faktisk forskel på, hvad man må kalde henholdsvis piger og drenge her i landet. En dreng kan nemlig ikke blive navngivet med et pigenavn - ligesom en pige ikke kan få et drengenavn.

Der findes ingen overordnet tommelfingerregel, man kan rette sig efter, når det kommer til navne, men man kan tjekke de godkendte navne på Familieretshusets hjemmeside. Her er de opdelt efter køn.

Der er dog også den mulighed, at du vælger et af de kønsneutrale navne, som både piger og drenge kan kalde sig. Der findes i alt 1054 godkendte unisex navne, som både piger og drenge kan hedde – se et udsnit af 46 kønsneutrale navne her.

Husk også, at du må give dit barn så mange navne, du har lyst til. Du kan altså opkalde dit barn med ét eller flere fornavne.

Hvis du ønsker et navn, som ikke står på listen over godkendte navne, skal du søge om at få det godkendt. I så fald skrives det på listen med alle de andre godkendte navne, og det betyder, at alle frit kan bruge det fremover.

På ALT.dk kan du finde mange flere artikler om blandt andet drengenavnegraviditet og babys udvikling fra Vores Børn, ALT for damerne, Eurowoman, Fit Living, Hendes Verden og Hjemmet.