Navne inspireret af Disney
SPONSORERET indhold

15 babynavne inspireret af Disney

Er du også vild med Disney? Her er 15 søde og originale babynavne fra Disneys eventyrlige univers.

Af:: May Kjærsgaard Foto: Disney
03. mar. 2020 | Børn | Vores Børn

Hvad skal barnet hedde?

Det er ikke altid nemt at finde det helt rigtige navn til sin lille baby - det er trods alt en stor beslutning, som vil følge barnet hele livet. Og hvor skal man så finde inspiration? Hos Disney, selvfølgelig! Universet boomer med populære figurer, som med hver deres finurligheder, mod og historie kan udgøre god inspiration til kommende eller nybagte forældre.

Vi har fundet 15 fine navne og karakterer kendt fra Disney – og vi er selvfølgelig gået uden om Fedtmule og Alladin.

Se navnene nedenfor, hvor du også kan læse, hvor mange der hedder det, og hvad navnet betyder.

LÆS OGSÅ: Top 100: De mest populære navne

ellie.jpg

Ellie

I Disney-filmen OP ser vi den hjerteskærende fortælling om parret Carl og Ellie, der har levet hele deres liv sammen, og som ældre ægtepar sparer op til deres livs rejse. Men inden de kan komme afsted, bliver Ellie syg og dør. Carl beslutter sig for at gøre deres fælles drøm til virkelig og drager ud på en fantastisk rejse.

Der har været en stor stigning i navnets popularitet de seneste år. I 2015 var der 105 små piger, der fik navnet Ellie, mens der er  i 2016 var 235 piger i Danmark med navnet. I 2020 er navnets popularitet steget markant; hele 1010 piger hedder nu Ellie.

Carl er en gammel kending, som stadig er populær. 9292 drenge hedder Carl i 2020, mens én kvinde bærer fornavnet Carl.

 

nala.jpg

Nala

Nala er den lille hunløve i Løvernes Konge, som tronarvingen Simba leger med som lille, og som han senere gør til sin mage og dermed Løvernes Dronning. Et super sødt og originalt navn til jeres lille baby-løve. Der var i 2016 kun 8 piger i Danmark, der hedder Nala, mens det er steget til 23 i 2020.

Nala er af afrikansk oprindelse og betyder ‘succesfuld’.

 

belle.jpg

Belle

Belle er navnet på den smukke og læselystne opfinderdatter i Skønheden og Udyret, der med kærlighed hæver den forbandelse, der ligger over slottet og Udyret. Belle er et meget sjældent navn i Danmark og der er i 2020 kun 22 piger med navnet og kun én mand.

Navnet har fransk oprindelse og betyder smuk.

 

nemo.jpg

Nemo

Nemo er navnet på den lille søde fisk, der bliver væk i Find Nemo. Filmen handler egentlig mest om Nemos far, der leder efter ham, men navnet er både sødt og originalt. Der er i 2020 38 drenge, der hedder Nemo i Danmark, og kun én pige bærer fornavnet.

Nemo er latinsk og betyder ‘ingen’ eller ‘intet’.

 

lilo.jpg

Lilo

Lilo er den frække og rebelske (men også søde) forældreløse pige i filmen Lilo og Stitch, som møder rumvæsnet Stitch, som hun lærer om ‘ohana’ – familie. Der er i Danmark i alt 36 piger i 2020, der hedder Lilo.

Lilo betyder ‘lille sky på himlen’.

 

koda.jpg

Koda

Koda er navnet på den søde bjørneunge, der leder efter sin mor i Disneys rørende tegnefilm Bjørne Brødre. Der er kun 3 dreng i Danmark i 2020, der hedder Koda.

Også Kenai, som er navnet på den mand, der bliver forvandlet til en bjørn i Bjørne Brødre, er et smukt navn, som der kun 4 i Danmark der hedder.

 

jasmin.jpg

Jasmin

Jasmin er den smukke mellemøstlige prinsesse i Disneys Alladin. Navnet Jasmin er i Danmark godkendt både som pige- og drengenavn, men er klart mest populært som pigenavn. Der er i 2020 2781 piger, der hedder Jasmin og 180 drenge.

Jasmin er en blomst og navnet er i familie med andre blomsternavne, som for eksempel Rose og Lilje.

 

remy1.jpg

Remy

Remy er en rotte i Disneys film Ratatouille. Selvom det måske ikke lyder så tillokkende at opkalde sin lille lækre baby efter en rotte, så er Remy faktisk en regulær helt og en ret sej figur. Han er mesterkok og lever sin drøm ud. Dét er da sejt, især for en rotte.

Vi skal tilbage til 2004, før vi finder en dreng, der er blevet kaldt Remy og i 2020 er der i Danmark i alt kun 42 drenge, der hedder Remy, mens der er to piger med navnet.

 

violetta.jpg

Violetta

Violetta er stjernen i Disneys serie af samme navn, der kører på Disney Channel. Hvis baby har en ældre søster vil hun sikkert elske, at lillesøster bliver opkaldt efter denne syngende Disney-stjerne. Der er i 2020 51 piger, der hedder Violetta i Danmark.

Violetta er italiensk og betyder ‘lille blomst’.

 

tiana.jpg

Tiana

Tiana er navnet på den fattige pige i Prinsessen & Frøen, en Disneyfilm fra 2009. Tiana bliver forvandlet til en prinsesse og får sin prins. Tegnefilmen foregår i New Orleans i starten af 1900-tallet.

Tiana er et sjældent navn i Danmark, og der er i 2020 kun 36 piger, der bærer navnet.

 

woody.jpg

Woody

Okay det her navn hører til de lidt mere kuriøse. Woody er legetøjs-cowboyen i Disneyfilmen Toy Story, der er drengen Anders favoritlegetøj – indtil han ikke er det længere. Der er i Danmark 11 drenge i 2020, der hedder Woody.

Woody betyder, oversat fra engelsk, ‘træagtig’.

 

ariel.jpg

Ariel

Havfrue-prinsessen med den lange røde hår, fra Disney-filmen Den Lille Havfrue, hedder Ariel. I Danmark er navnet godkendt som både drenge- og pigenavn. Faktisk er der, overraskende, flest drenge, der hedder Ariel. I 2020 er der i Danmark 39 drenge, der hedder Ariel og kun 17 piger.

Ariel er et hebrarisk pigenavn, der betyder ‘Løve gud’.

 

aurora.jpg

Aurora

Aurora er bedre kendt som Tornerose, én af Disneys mest elskede og klassiske prinsesser. Navnet har haft en ujævnt stigende popularitet i Danmark, hvor der i 2014 ikke var nogen pigebørn, der fik navnet, var der i 2016 13, der blev døbt Aurora. I alt er der i 2020 163 piger, der hedder Aurora i Danmark.

Aurora betyder ‘daggry’ på latin og er desuden navnet på den romerske morgengudinde.

 

mickey.jpg

Mickey

Alle kender og elsker Mickey Mouse, men som dansk navn er Mickey ikke særlig udbredt. De sidste 10 år har under 10 nyfødte drenge hvert år fået navnet Mickey. I 2020 er der i alt 503 der hedder Mickey i Danmark.

Mickey betyder forvirret lykke.

 

alice.jpg

Alice

Alice er på besøg i Eventyrland i Disney-filmen, der er baseret på Lewis Carroll bøger. Alice er ét af de mere populære navne, der har oplevet en stigning i forekomsten de sidste år. Der er i 2020 7.091 piger i Danmark, der hedder Alice. Og én dreng.

Alice betyder ‘den ophøjede’.

Kilder: navnebetydning.dk, dst.dk, wikipedia.dk

Denne artikel er oprindeligt bragt d. 26. oktober 2016. Opdateret af Lea Holdgaard Hansen.

Anbefalet til dig