DIY - Ideer til sjov og kreativitet i din bolig

Her på siden kan du finde inspiration til hjemmelavet pynt til jul og påske. Vi guider til hygge og kreativitet for både børn og voksne.

DIY står for Do It Yourself

Du kan fx lære at bygge hjemmelavede møbler og andre opbevaringsløsninger som en cool skoreol til entreen.

Find masser af fif til at indrette din bolig eller forny din garderobe med alt, hvad det indebærer af fornyelser, projekter og kreative input. Både de krævende og mere simple DIY løsninger.

Læs mere

Du kan lære at bygge hjemmebyggede møbler og andre opbevaringsløsninger som fx en cool skoreol til entreen.

Vi har også masser af fif til at indrette din bolig med alt, hvad det indebærer af fornyelser, projekter og kreative input. Både de krævende og de mere simple DIY løsninger.

Inspiration til fastelavn, konfirmation og anden sjov

Find ideer til hjemmelavede gaver som f.eks. disse 10 måder at lave pengegaver til konfirmanden eller dette smarte og praktiske nøglebræt til entreen, som de fleste vil have gavn af. Lav sjove ting med hama perler eller giv dig i kast med origami. Du kan både folde stjerner, dyr, vintergækker og juletræer. Det hele pynter i vindueskarmen eller på juletræet.

Det kan også være, at fastelavn er lige om hjørnet, og du står og mangler et kostume til dit barn, så er her et par nemme ideer til fastelavnskostumer. Måske er du lige blevet mor, moster eller mormor og er på udkig efter gratis og inspirerende hækleopskrifter/ strikkeopskrifter, så har vi et kæmpe udvalg.

Påske DIY: pynt, påskeæg og gækkebreve

Påske er en af de højtider, hvor man typisk går i DIY mode. Måske er du en af dem, der pynter op i flotte gule, lilla og grønne farver, hænger pomponer op i vindueskarmen, sætter små høner i dine planter og puster æg - for derefter at trille med dem i haven. Ungerne elsker påske, ikke mindst fordi der er masser af hyggelige traditioner forbundet med højtiden. Der skal klippes påskepynt og sendes gækkebreve med hemmelige afsendere og snørklede rim og gækkevers og der er udsigt til chokoladeæg, hvis man er snu nok. Når nu saks og papir er fremme, kunne du også lege kreativ med hjemmelavet patchwork på påskeæg eller lave dine egne små fine æggebægre, som du kan finde frem år efter år.

DYI til jul: Julepynt til træet og andre kreative ideer

Mange forbinder julen med hjemlig hygge og uforglemmelige, familiære stunder i stearinlysets skær. Det har tit noget med DYI at gøre, om I så vælger at bage en kage, flette julehjerter, lave personlige til og fra kort til julegaverne eller at få grønne fingre med den smukke blomst, julestjernen, som er perfekt til en julet borddækning. Det kan også være, du ønsker dig et juletræ spækket med hjemmelavet julepynt, så har vi opskriften på de fineste hæklede julehjerter og en skøn hjemmelavet julekugle, du selv kan lave.

Inspiration til fest: borddækning og fastelavnstønder

Skal du holde fest, hvad så med at dække bordet med servietter foldet som roser eller sommerfugle? Er det et bryllup du skal holde, er du måske interesseret i denne guide til smukke brudebuketter eller disse utrolig fine hjemmelavede lysestager, som du kan lave af noget så simpelt som plastskeer. Der er også disse super fine bordkort til barnedåben.

Er det en fastelavnsfest, du skal holde, så har vi den komplette guide til at lave en super sej invitation dertil samt en festlig hjemmelavet fastelavnstønde, som børnene vil elske.

Vær kreativ i hjem og have

DYI forbinder man ofte med at lege med farver og materialer i sin boligindretning og finde på kreative input, som indebærer hjemmelavede løsninger i alle genrer. Her på siden kan du for eksempel finde inspiration til at lave en flot flisevæg i dit hjem, som er helt unik eller et tip til svævende vaser med grønne planter, som kan give dit hjem et anderledes look.

Hvis du har hænderne rigtigt skruet på eller en handyman, der kan hjælpe dig, kan du også se 27 bud på fine kreative bogreoler, som du helt sikkert ikke har set dem før. Drømmer du om din egen hængekøje i haven, kan vi også klare en guide til at knytte sådan en fætter.

alt.dk finder du inspiration til DIY fra både Boligliv, Hjemmet, Hendes Verden, ALT for damerne og Eurowoman, så her er ideer og løsninger til enhver smag og alle aldre.