Julestjerner til julepynt
SPONSORERET indhold

5 kreative måder at pynte op med julestjerner

Julestjernen har været dømt ude i mange år, men genopstår nu i ny forklædning. Se her, hvordan du kan bruge den stjerneformede skønhed på helt nye måder.

Af:: Dorthe Kvist/Meltdesignstudio Foto: Martin Sølyst
21. dec. 2021 | Bolig | ALT for damerne

Dæk et dramatisk og stemningsmættet julebord med julestjerner i kokedama-kugler.

Dæk et dramatisk og stemningsmættet julebord med julestjerner i kokedama-kugler.

julestjerner2b.jpg

Julebord med julestjerner

Den fine julestjerne Euphorbia pulcherrima er en klassisk juleblomst, som alle kender og husker fra deres barndom, hvor den gerne stod knaldrød i vindueskarmen. I dag fås den i et hav af nuancer fra hvid, lime, rosa, laks, pudder og endda en rød udgave med snepletter. Brug den på julebordet som kokedama, en japansk blomsterbindingsteknik, hvor plantens rodklump er bundet ind i en moskugle. Det giver julestjernen en helt nyt look og masser af dramatik til julebordet.

Til en julestjerne-kokedama skal du bruge: 

  • En minijulestjerne
  • Plademos
  • Saks 
  • Ståltråd

Julestjerne-kokedama 1

Tag planten ud af potten, og kram forsigtigt plantens jord i kugleform. Læg nu mosset omkring kuglen, så al jorden er dækket af mos. 

Julestjerne-kokedama 2

Vikl ståltråd på kryds og tværs af kuglen, til mosset dækker tæt omkring jorden, og du har fået en fin kuglefacon. Hæng din kokedama op i vinduet, eller sæt den på et fint fad. Husk at vande den ved at lade den trække i vand og herefter kramme overskydende vand fra.

Julestjerne-kokedama 3

 

Julestjerne-kokedamaer er lavet ud fra den klassiske japanske blomsterbindingsteknik, hvor plantens rodnet skjules i en kugle af mos. Sæt kokedamaen enkeltvis ved hver tallerken, eller saml en flok midt på bordet sammen med granatæbler, drysset med guldstøv og vaser i kobber og messing. Hørdug og kobberfad fra Broste, keramik fra H. Skjalm P, blomstertallerken fra Taeko, glas, bestik og kobbervase er alle loppefund. Julestjerner fra Floradania.

Brug de små julestjerner i forskellige nuancer af rød, hvid og rosa i et enkelt julestilleben.

Brug de små julestjerner i forskellige nuancer af rød, hvid og rosa i et enkelt julestilleben. Saml 5-6 minijulestjerner, og plant dem sammen i et rundt fad. Suppler med granatæbler og levende lys, der understreger farverne og stemningen. Lysestager fra H. Skjalm P, glasbeholder fra Søstrene Grene, metalfad fra Hay. Opsatsen til blomsterne er et betonfad fra Svens beton, sat på en skål fra Kähler. Julestjerner fra Floradania.

Lad dig inspirere af julestjernernes farver og former til dine julegaver.

Lad dig inspirere af julestjernernes farver og former til dine julegaver. Krammede blomster i silkepapir gør sig smukt sammen med enkelte grønne blade fra julestjerner, blankt gavepapir fra Søstrene Grene og fine bånd fra Handler.

Julen er ikke kun gran og kogler men også friske blomster og eksotiske frugter fulde af duft og smag.

Julen er ikke kun gran og kogler men også friske blomster og eksotiske frugter fulde af duft og smag. Hørdug fra Broste, keramik fra Kähler, lille kobberskål af Ilse Crawwford for Georg Jensen, kobberbeholder til plante fra H. Skjalm P. Julestjerner fra Floradania.

Dørkrans med julestjerner

Lav en smuk dørkrans med minijulestjerner i forskellige nuancer.

Sådan gør du:

Fordel otte minijulestjerner i en randform, og fyld formen ud med plantejord. Dæk med plademos, og vikl formen med vindseltråd (under alle bladene), for at holde planterne på plads. Stik kviste af pyntegran og mistelten i kransen, sæt et silkebånd omkring, og hæng op.