Nem aftensmad - få de bedste opskrifter her

Er det din tur til at lave aftensmad – men ved du ikke, hvad du skal lave? Du er måske ikke helt klar over, hvad du har lyst til og så hjælper det for øvrigt ikke, at du hverken har tid eller lyst til at stå mange timer i køkkenet.

Her på siden finder du masser af inspiration og ikke mindst alle vores opskrifter, der er nemme at lave. Så aftensmaden er lige til at gå i krig med.

Læs mere

Nem og hurtig aftensmad

Aftensmaden er et samlingspunkt og i mange husstandes tilfælde også det eneste tidspunkt på dagen, hvor alle er samlet. Vi vil gerne have noget lækkert at samles om, men det er også sin sag at skulle finde på nye retter hver aften, uge efter uge. Hvis du er løbet tør for ideer til, hvad du skal lave i aften og resten af ugen, kan du finde masser af lækre opskrifter og forslag til nem aftensmad her på siden.

Gamle klassikere, der er nemme at lave

Når der er mange munde, der skal mættes, og der er kræsne typer i blandt, kan det være svært at finde retter, som alle er lige begejstrede for. Heldigvis er der nogle klassikere, som du sjældent går galt i byen med. Det gælder fx risengrød. Den er slet ikke så svær at lave, som du måske skulle tro – faktisk skal den en tur under dynen, når du har lavet den og skal herefter blot passe sig selv. Det giver dig frie hænder til andre gøremål. Nemmere bliver det ikke! Se her 5 bud på nemme aftensmadsklassikere:

  1. Spaghetti og kødboller med pesto
  2. Lasagne bolognese
  3. Æggekage (a la pizza)
  4. Biksemad
  5. Chili con carne

Når tiden er knap

Det er nemt at forfalde til de lette løsninger i form af take away, når tiden er knap. Mad udefra kan være løsningen fra tid til anden, men kan på længere sigt få betydning for både økonomi og kropsvægt. Hvis du er meget presset på timer i døgnet – eller blot ikke ønsker at bruge din sparsomme fritid bag komfuret – er det de helt lette og hurtige opskrifter, du skal have fat på. Se bl.a. disse 6 lækre retter, som du kan lave i en fart. Et muligvis endnu hurtigere bud er toasts, der faktisk slet ikke behøver at være så ensformige og kedelige, som du måske tænker, de er. Toast er nemlig meget mere end bare skinke og ost. De kan varieres i det uendelige og sagtens agere et lækkert aftensmåltid. Dét er både smagfuldt og hurtigt!

Aftensmad til hele ugen med en madplan

En måde at undgå at stå i samme situation hver dag, er ved at indføre en madplan. På den måde har du vished om, hvad du skal spise hver aften og kan ikke mindst hurtigt danne dig et overblik over, hvad der skal handles ind til hele ugen.

Se vores mange madplaner, der indeholder opskrifter på lækker og nem aftensmad til ugens fem hverdage. Herudover er der altid en opskrift på en kage eller en anden form for lækker forkælelse, som du kan forsøde din weekend med. I madplanerne får du også en samlet indkøbsliste, så du heller ikke skal bruge tid hver dag på at handle, men kan købe ind til aftensmad til hele ugen på én gang.

Fx denne med fra uge 13, der bl.a. byder på pizza-tirsdag, onsdags-kylling, lammekebab og lækre burgere til fredagen.