Hakket oksekød
SPONSORERET indhold

Hverdagsklassiker med kødboller og pesto

Vi er jo vilde med ‘bolo’, især når den opgraderes med disse lækre kødboller, der er rørt med parmesan, revet citron og masser af basilikum.

Af: Lone Kjær Foto: Columbus Leth
07. mar. 2019 | Mad | BoligLiv

Hverdagsklassiker med kødboller og pesto
(4 pers.) Tid: 25 min

400 g hakket oksekød
1 tsk. salt
1 løg
1 æg
3 spsk. rasp
2 spsk. mælk
1 potte frisk basilikum
50 g revet parmesanost
revet skal af 1 økologisk citron
olie til stegning
3 dl tomatsauce (køb en god en, eller lav selv, og frys ned til flere gange)
300 g pasta
2 spsk. basilikumpesto
hel parmesanost
sorte oliven

1. Rør kødet med salt. Hak løget fint.

2. Rør løg, æg, rasp og mælk i farsen. Lad farsen hvile i køleskabet ½ time.

3. Hak halvdelen af basilikum, og rør den i farsen sammen med parmesanost og citronskal.

4. Form farsen til kødboller, og steg dem sprøde i olien på en slip let-pande.

5. Varm tomatsaucen i en gryde, og kom kødbollerne heri.

6. Kog pastaen som angivet på emballagen, og afdryp.

7. Server pasta med tomatsauce, kødboller, et dryp pesto, friskrevet parmesanost, basilikum og oliven.



► SE OGSÅ: Lasagne asian style
► SE OGSÅ:
Tabbouleh med frikadeller og harissa-yoghurt
► SE OGSÅ: Marokkansk tærte med lam