Pastaretter - en lækker italiensk klassiker

Opskrifter på lækre pastaretter

Når du skal lave aftensmaden i en fart, er det altid skønt med en hurtig og lækker pastaret. Her giver vi dig mange forskellige forslag; pasta med bacon og pesto, spaghetti a la Disney, pasta med sukkerærter og grønne asparges, siciliansk pasta og pasta med chorizopølse og squash.

Du får også opskrifter til pastaretter med fisk og skaldyr - der er noget for enhver smag. Velbekomme! 

Læs mere

Pastaretter i lækre varianter

Når du skal lave aftensmaden i en fart, er det altid skønt med en hurtig og lækker pastaret. Pasta er en god ret, der både smager og mætter godt, og så kan den spises som tilbehør til andre retter eller som et måltid i sig selv. Pasta er en typisk og alsidig spise herhjemme sammen med ris og kartofler, og du kan lave pasta med næsten alle former for grøntsager, oksekød, svinekød, fisk og skaldyr. Læs flere opskrifter på pastaretter og pastasalater her.

Lækre og hurtige spaghettiretter

Alle har på et eller andet tidspunkt prøvet en spaghetti bolognese eller den mere almindelige variant spaghetti med kødsovs. Men du kan også lave din spaghetti med andre ingredienser, hvis du bliver træt af spaghetti bolognese. Prøv for eksempel vores opskrift på spaghetti med tomat, basilikum og kylling, spaghetti med rå tomatsauce eller spaghetti med hvidløg og chili.

Cremede pastaretter der smager himmelsk

Hvis det skal være lidt mere cremet og fyldigt, kan du også prøve en af opskrifterne på vores appetitlige pastaretter. Prøv for eksempel opskriften på pasta med cremet sauce og svampe, pasta med ricotta, spinat, ærter og laks eller vores spinatpasta med asparges og kylling. Vi har også opskriften på pasta med kødboller, der kan lede tankerne over på den klassiske scene med de to hunde i Lady og Vagabonden. Mums!

Pasta med cremet sauce og svampe - pastaretter

På billede ses den lækre opskrift på pasta med cremet sauce og svampe.

Hvis du er til den sundere version, kan du også prøve vores opskrifter på pastaretter lavet på fuldkorn. F.eks. fuldkornspasta med rejer og ærtepesto, fuldkornspasta og citronpesto eller fuldkornspasta med kylling, spinat og avocado.

Værd at vide om pasta …

  • Passer til næsten alle kødretter og grøntsagsretter
  • Kan være både frisk og tørret
  • Tørret pasta skal opbevares tørt ved stuetemperatur, og frisk pasta skal på køl
  • Pasta er fedtfattigt og indeholder kostfibre, B-vitaminer og mineralerne kalium, jern og jod
  • Fuldkornspasta mætter mere end almindelig hvid pasta og giver flere kostfibre, vitaminer og mineraler
  • Fuldkornspasta kan for eksempel være lavet med fuldkornsdurummel, fuldkornsspelt eller fuldkornsrugmel

Nemme pastasalater

Du kan også lave en lækker pastasalat, hvis du vil have en lettere variation af pastaretten. En pastasalat behøver ikke være kedelig, og du kan pifte den lidt op med kød, pesto eller forskellige typer ost. Prøv vores opskrift på lun pastasalat med bagte cherrytomater, mozzarella og knasende bacon, pastasalat med kikærter, chorizo og rosmarin eller en saftig kyllingepastasalat.

Kan du lide rejer, er de en god måde at gøre din pastasalat lidt mere spændende på, og her er vores opskrift på pastasalat med tigerrejer og macadamianødder et godt og lækkert bud. (Kilde: madpyramiden.dk)

Du kan også få mange andre gode opskrifter på mad og drikke her på alt.dk. Opskrifter og indhold på alt.dk er fra ALT for damerne, Hjemmet, Hendes Verden, Eurowoman, FIT LIVING og Boligliv.