Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

pasta
Fuldkornspasta

Fuldkornspasta med rejer og ærtepesto

Det her er pasta på den sunde måde. Ærtepestoen er også super som dip eller smørrelse i en sandwich.

4
Print

375 g fuldkornslinguine

ÆRTEPESTO:
250 g grønne ærter
25 g ristede pinjekerner
2 fed hvidløg
25 g reven parmesan
Ca. 1 dl basilikumblade
Ca. 1 dl mynteblade
2 spsk olivenolie
1-2 tsk citronsaft
Evt. lidt kogevand fra ærter eller pasta
Salt og friskkværnet peber
200 g store rejer
2 panino eller 250 g groft brød

Energi pr. person:
675 Kcal
Fedt:
20 %
Protein:
19 %
Kulhydrant:
61 %

Sådan gør du:

Begynd med pestoen. Blancher ærterne i kogende, letsaltet vand i 1 minut. Hæld dem i en sigte, afkøl dem under den kolde hane og lad dem dryppe af.

Blend ærter, pinjekerner, hvidløg og parmesan med basilikum- og mynteblade, olivenolie samt lidt citronsaft. Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra ærter eller pasta, så pestoen får den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.

Kog pastaen efter anvisningen på pakningen, afdryp og vend den med pesto og rejer og server med brød.

ENERGI PR. PERSON: 675 kcal, fedt 20%, protein 19%, kulhydrat 61%.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Pastaretter og Aftensmad