Makeup – tips til makeupbørster, produkter, mærker og looks

Hvem drømmer ikke om kilometer lange vipper, fejlfri hud, markerede kindben og røde læber, der giver kant og fremhæver det bedste ved dit ansigt?

Det gør vi, og derfor har vi samlet alle de bedste råd fra eksperterne, og giver dig dem her. Du kan blandt andet læse om:

Læs mere

Hvor lang holdbarhed har makeup?

Hvornår har du sidst tjekket holdbarheden på din makeup? Selvom vi alle elsker vores gode gamle favoritter, kan de gå hen og blive en bakteriebombe uden lige.

Den gode nyhed er dog, at du kan nemt kan slippe for problemer, hvis du er opmærksom på produktets udløbsdato – og måske ovenikøbet spare penge, hvis du bruger produktet til det er helt tomt, og ikke køber nyt. Her kan du tjekke, om din makeup er for gammel.

Guide til den bedste mascara til dine øjenvipper

Bambivipper står højt på de fleste kvinders ønskeliste, og hvis man kun kunne vælge én form for makeup, ville mange kvinder nok række ud efter mascaraen uden at blinke. Men mens nogle har lange vipper fra naturens side, har andre brug for længde. Andre har længden, men mangler fylde. Heldigvis er der masser af muligheder i dag for at få en mascara, der kan lige præcis det, du efterspørger.

Topmodellens favoritmascara, der ikke koster mere end 100 kr., vandfaste mascaraer, der holder til både træning, regnvejr og dansegulvet, og mascaraen, der slår alle salgsrekorder, er bare få af de tips og guides, du kan finde her.

Få fejlfri hud

Skal man vælge en nuance lysere eller en nuance mørkere end ens hud? Og skal man lægge foundation til kæbekanten eller blende ned på halsen? Skal foundation lægges på med pensel/børste eller beautyblender? Og hvilken type foundation skal man vælge? Nogen går efter fløjsblød hud, mens andre går efter glød.

En concealer er, uanset hvad, et godt sted at starte. En god concealer kan være redningen på ethvert problem. Har du mørke rander under øjnene efter en lang nat? Eller en bums, der bare ikke vil gå væk? Det kan reddes med concealer (der skelnes mellem den lysreflekterende til for eksempel de mørke rande og den dækkende til urenheder)!

Hvis du er så heldig, at du har en smuk hud fra naturens side, kan du holde makeuppen på et minimum og bruge en let dækkende mineralfoundation. Mineralfoundation er lavet på naturlige mineraler og giver et naturligt solfilter. Den tager cirka to sekunder at fordele flot og naturligt på huden med en børste og holder hele dagen.

Er du til mere flydende form, bør du gå efter en BB creme, som blender ind i huden med dens mange egenskaber. Hvis hverken concealer, mineralfoundation eller BB creme giver dækning nok, kan du få en naturlig dækning med foundation. Den skal blendes godt ind i huden og efterlader den ensartet og smuk, men det er vigtigt at vælge den rigtige til din hudtype og dine ønsker. Du får svar på alle dine spørgsmål her!

Hvordan skal du lægge din eyeliner, så den fremhæver det bedste ved dine øjne?

Vi har alle stået med eyelineren og forsøgt at holde hånden stille. Når det endelig er lykkedes at lægge en lige streg, har det måske ikke lige været dig? Der kan nemlig være stor forskel på, hvordan du lægger en eyeliner, der giver det bedste afsæt til de mandelformede øjne eller de store bambiøjne, når du går i krig med din eyeliner. Vi gør dig lidt klogere her.

Contour dig til et markeret ansigt

Der er mange døgnflue-tendenser – også når det kommer til makeup. En af dem, der stadig holder fast, er 'contouring' – en tendens, som realitystjernen Kim Kardashian bragte på alles læber. Det gælder om at forme dit ansigt, som du ønsker det ved hjælp af mørke og lyse farver. Det lyder nemt, men kræver lidt træning. Vi hjælper dig til, hvad du skal være opmærksom på, og hvilke produkter, der er bedst!

Hvis du er bange for de mørke farver, er du heldig, at tendensen har fået en søster, der kalder sig selv for strobing – en tendens, der i al sin enkelthed går ud på at highlighte og derved fremhæve de features i ansigtet, der ønskes fremhævet samt give ansigtet både form og glød. Valget er dit.

Sådan lægger du den perfekte læbestift

Tendenserne ændrer sig hele tiden indenfor makeup, og hvor det engang handlede om at tegne læbelinjen uden for læbekanten, som Pamela Anderson, er tendensen nu et mere naturligt look. Med undtagelse af én farve – de Noora-røde læber, der blev gjort utroligt populære af SKAM-karakteren. Hvis du ikke er til de røde læber, men stadig gerne vil have lidt farve, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Måske du har prøvet at finde en smuk læbestift, der klædte din hudfarve, men gjorde tænderne gule? Det handler om at finde de rigtige nuancer. Vi har allieret os med eksperter, som guider dig til, hvordan du finder den perfekte læbestift, du kan rocke.

Makeup-guruerne, der sætter dagsordenen

Hvem er værd at følge, hvis du gerne vil have fingre i de nyeste, sjoveste og allerbedste makeup-tips? Der er mange at vælge i mellem, og det kan hurtigt blive et projekt at vælge til og fra. Har du tabt pusten, har vi samlet vores 10 favorit makeup-profiler på Instagram, og guider dig også til de mest indflydelsesrige personer, der beskæftiger sig med makeup- og skønhedsverden. Så bliver det ikke lettere at få de nyeste og bedste makeup-tips.

Sådan skaber du skønne øjenbryn

Det er ikke mange år siden, at de fleste at os skamplukkede vores øjenbryn. Var du ikke én af dem, skal du prise dig lykkelig, for det tager tid at gro dine øjenbryn ud igen. Heldigvis findes der makeup til at hjælpe dem lidt på vej. Her får du tre simple tricks, der ikke inkluderer øjenbrynsfarve eller tatoveringer.

På ALT.dk finder du indhold fra Eurowoman, ALT for damerne, FIT LIVING, Hendes Verden, Hjemmet, Boligliv, RUM og Vores Børn.