hvordan dækker man en bums
Foto: All over press | Er du kommet til at pille for meget? Sådan dækker du en bums.
Eurowoman

Sådan dækker du bums

Sådan dækker du en bums, du har pillet for meget ved

Du ved godt, at du ikke må pille! Men hvad gør man, når skaden er sket?

Af Tilde Mariann Broge-Starck 06.feb.2017 Mode

Artiklen indeholder sponsorerede links

Du ved godt, du ikke må, og det var slet ikke meningen, men du kom alligevel til at pille ved den bums, du har der på hagen. Nu står du og skal i byen/til jobsamtale/på date, og du vil bare gerne af med din væskende nye ven. Hvordan dækker man en bums, der væsker og bløder? ALT.dk har bedt makeupartist Marie Thomsen dele sine bedste tips til nødsituationen.

 

Stop blødningen
Inden du begynder at svinge makeuppenslerne, skal du have bumsen til at holde op med at væske eller, hvis det er så galt, holde op med at bløde.

- Kom et lille stykke papir på, så den stopper med at bløde, ellers kommer der sådan noget tørt puds, der sætter sig oven på makeuppen, siger Marie Thomsen.
Giv det den tid, det kræver, så opnår du det bedste resultat.

 

Skrub flagerne væk
Hvis såret stadig er nyt, skal du springe dette skridt over for ikke at gøre skaden værre. Men er det et par dage siden, dine pilfingre havde nærkontakt med bumsen, og der nu bare er irriterende flager af sårskorpe og hud tilbage, kan du forsøge at udbedre skaden:

- En rigtig god idé er at bruge en fugtgivende ansigtsskrub, der fjerner alle de døde hudceller, der kan komme på sådan bums. Så har du et rent grundlag, og makeuppen sidder pænere og sætter sig ikke i flagerne.

Makeupartisten anbefaler, at du f.eks. bruger en skrub fra Rudolph Care, der gør arbejdet godt og også giver fugt til dine kinder.

Ansigtsskrub fra Rudolph care, 295,- kr. hos Matas.dk

LÆS OGSÅ: Hudterapeut: Har du irriteret hud, bumser eller appelsinhud er dette din hjælper

 

Når de indledende øvelser er overstået, anbefaler Marie Thomsen, at du bruger en af følgende metoder til at dække din bums:

1. Dæk din bums med concealer
Du kan skjule skaden ved hjælp af en concealer:

- Der skal en ret tyk concealer til, som du dupper oven på bumsen. Den skal være ret dækkende og den skal ligesom trykkes ind i huden, siger Marie Thomsen.

Hun anbefaler, at du bruger en concealer fra mærket Bobbi Brown, der laver en tyktflydende en af slagsen.

- Det er vigtigt at vælge en concealer, der matcher din hudfarve, især i dette tilfælde, hvor du skal camouflere noget. Når det ikke bare er en lille ujævnhed eller en rødmen i huden, der skal skjules, skal der meget produkt til, og så er det vigtigt, at det matcher din hudtone.

Dernæst skal du fiksere concealeren med lidt transparent pudder, så den bliver, hvor den skal. Faktisk er det en god idé også at bruge pudderen i resten af ansigtet.

- Du skal passe på, at strukturen der, hvor du har dækket, ikke ser anderledes ud end huden i resten af ansigtet, så jeg ville vælge at bruge pudder i hele ansigtet, så du har samme finish over det hele.

Concealer fra Bobbi Brown, 355,- kr. hos Magasin.dk


2. Dæk din bums med mineralfoundation
- Et andet alternativ er at bruge en meget dækkende mineralpudder. Den kan du lægge som foundation i hele ansigtet, og der, hvor du har en bums, skal du så bruge en lille blød og fluffy pensel til at duppe et meget koncentreret lag af mineralfoundation på. Det giver en lidt mere naturlig finish, end den tykke cremeconcealer giver.

Hvis du vælger denne metode, anbefaler Marie Thomsen mærket Youngblood, der laver en meget dækkende mineralfoundation.

Mineralfoundation fra Youngblood, 379,- kr. hos Nicehair.dk


Touch op i løbet af aftenen
Makeuppen sidder, hvor den skal, mens natten er ung, men et par timer på et svedigt dansegulv kan få selv den kraftigste krigsmaling til at smelte. Derfor er det en god idé at have en redning med i clutchen, når du trænger til en touch up. Her anbefaler Marie Thomsen, at du bruger en concealer, også selv om du i første omgang har valgt at dække bumsen med mineralfoundation. Det bliver nemlig hurtigt noget rod at stå på et toilet i byen med pensel og en bøtte med løst mineralpudder.

Se det store udvalg af mineralpuddere og find din favorit hos nicehair.dk (sponsoreret)

LÆS OGSÅ: Sådan ved du, om kort hår vil klæde dig

LÆS OGSÅ: 12 ting du skal vide, hvis du er begyndt at finde grå hår

LÆS OGSÅ: Den bedste læbepomade: Den koster næsten ingenting, men er langt bedre end andre


Henter...