Bumser
SPONSORERET indhold

Sådan dækker du en bums, du har pillet for meget ved

Du ved godt, at du ikke må, og det var slet ikke meningen, men du kom alligevel til at pille ved den bums, du har på hagen. Nu skal du i byen og vil bare gerne af med din væskende urenhed. Hvad gør man med en bums, der væsker og bløder? Vi har bedt makeupartist Marie Thomsen dele sine bedste tips.

Af: Tilde Mariann Broge-Starck Foto: All over press
23. mar. 2018 | Mode | Eurowoman

Du ved godt, at du ikke må pille! Men hvad gør man, når skaden er sket?

LÆS OGSÅ: 8 fejl, vi begår, når vi plejer vores hud, hår og negle

Stop blødningen

Inden du begynder at svinge makeuppenslerne, skal du have bumsen til at holde op med at væske eller, hvis det er så galt, holde op med at bløde.

"Kom et lille stykke papir på, så den stopper med at bløde, ellers kommer der sådan noget tørt puds, der sætter sig oven på makeuppen," siger Marie Thomsen.

Giv det den tid, det kræver, så opnår du det bedste resultat.

Skrub flagerne væk

Hvis såret stadig er nyt, skal du springe dette skridt over for ikke at gøre skaden værre. Men er det et par dage siden, dine pilfingre havde nærkontakt med bumsen, og der nu bare er irriterende flager af sårskorpe og hud tilbage, kan du forsøge at udbedre skaden:

"En rigtig god idé er at bruge en fugtgivende ansigtsskrub, der fjerner alle de døde hudceller, der kan komme på sådan bums. Så har du et rent grundlag, og makeuppen sidder pænere og sætter sig ikke i flagerne."

Scrub, Rudolph Care, 295 kr.

Makeupartisten anbefaler, at du f.eks. bruger en skrub fra Rudolph Care, der gør arbejdet godt og også giver fugt til dine kinder.

Sådan dækker du en bums, du har pillet for meget ved

Når de indledende øvelser er overstået, anbefaler Marie Thomsen, at du bruger en af følgende metoder til at dække din bums:

Dæk din bums med concealer

Du kan skjule skaden ved hjælp af en concealer: "Der skal en ret tyk concealer til, som du dupper oven på bumsen. Den skal være ret dækkende og den skal ligesom trykkes ind i huden," siger Marie Thomsen.

Hun anbefaler, at du bruger en concealer fra mærket Bobbi Brown, der laver en tyktflydende en af slagsen.

Concealer, Bobbi Brown hos Boozt.dk, 270 kr.

"Det er vigtigt at vælge en concealer, der matcher din hudfarve, især i dette tilfælde, hvor du skal camouflere noget. Når det ikke bare er en lille ujævnhed eller en rødmen i huden, der skal skjules, skal der meget produkt til, og så er det vigtigt, at det matcher din hudtone."

Dernæst skal du fiksere concealeren med lidt transparent pudder, så den bliver, hvor den skal. Faktisk er det en god idé også at bruge pudderen i resten af ansigtet.

"Du skal passe på, at strukturen der, hvor du har dækket, ikke ser anderledes ud end huden i resten af ansigtet, så jeg ville vælge at bruge pudder i hele ansigtet, så du har samme finish over det hele."

Dæk din bums med mineralfoundation

"Et andet alternativ er at bruge en meget dækkende mineralpudder. Den kan du lægge som foundation i hele ansigtet, og der, hvor du har en bums, skal du så bruge en lille blød og fluffy pensel til at duppe et meget koncentreret lag af mineralfoundation på. Det giver en lidt mere naturlig finish, end den tykke cremeconcealer giver."

Hvis du vælger denne metode, anbefaler Marie Thomsen mærket Youngblood, der laver en meget dækkende mineralfoundation.

Mineralfoundation, Youngblood hos Nicehair.dk, 425 kr. (sponsoreret)

Touch op i løbet af aftenen

Makeuppen sidder, hvor den skal, mens natten er ung, men et par timer på et svedigt dansegulv kan få selv den kraftigste krigsmaling til at smelte. Derfor er det en god idé at have en redning med i clutchen, når du trænger til en touch up.

Her anbefaler Marie Thomsen, at du bruger en concealer, også selvom du i første omgang har valgt at dække bumsen med din mineralfoundation. Det bliver nemlig hurtigt noget rod at stå på et toilet i byen med pensel og en bøtte med løst mineralpudder.

Anbefalet til dig