Kim Kardashian – alt om verdens mest fotograferede kvinde

Hvem er Kim Kardashian?

Amerikansk reality-stjerne, socialite og forretningskvinde, der blev kendt for at være Paris Hiltons stylist og efterfølgende fik endnu mere medieopmærksomhed, da ekskæresten Ray J i 2007 lækkede en sexvideo med hende.

De fleste kender hende dog nok fra reality-showet ”Keeping Up with the Kardashians”, der følger hende og hendes familie. 

Læs mere

26 ting, du skal vide om Kim Kardashian

 1. Hun er mor til datteren North West, der blev født i 2013, og sønnen Saint West, der er fra 2015.
 2. Gift med rapperen, sangskriveren og produceren Kanye West.
 3. Er siden 2007 blevet fulgt tæt af et kamerahold, der filmer hende og hendes familie til reality-serien ”Keeping Up with the Kardashians”.
 4. Hendes far var den nu afdøde advokat Robert Kardashian, der bl.a. blev kendt for at forsvare O. J. Simpson, der i 1995 blev anklaget for at have myrdet sin hustru. Hendes mor er forretningskvinden og reality-stjernen Kris Jenner. Hendes stedfar er den tidligere OL-atlet Bruce Jenner, der i 2015 skiftede køn fra mand til kvinde og nu hedder Caitlyn Jenner.
 5. Hun har fire næsten lige så berømte søstre med navnene Kourtney Kardashian, Khloé Kardashian, Kendall Jenner og Kylie Jenner.
 6. Før Kim Kardashian blev kendt, arbejdede hun selv som stylist for stjernerne. Ifølge Buzzfeed.com var hendes første kunde sangerinden Brandy. Senere blev hun hyret af reality-stjernen og hotelarvingen Paris Hilton.
 7. Ifølge samme site går hun kun på stranden på bestemte tidspunkter af dagen, hvor lyset er mest flatterende, og hendes appelsinhud derfor er mindst synlig.
 8. Hun har datet Michael Jacksons nevø, Tito Joe Jackson, da hun var teenager.
 9. Kanye West gav eftersigende Kardashians stil en makeover, efter de fandt sammen. Om det siger Eurowomans chefredaktør Anne Lose i en af artiklerne her på websitet: "Man kan se, at hun nu går dyrt og eksklusivt klædt, særligt i franske mærker, og det er hans indflydelse. Han har gjort hende mere high fashion og mindre farverig, så hendes garderobe nu primært er sort, hvid og nude med combatnuancer. Kanye har siddet front row og været accepteret i modebranchen længe før hende, så han har givet hende en coolness og fået hende blåstemplet.” 
 10.  Kim Kardashian er blevet beskyldt for at have silikoneindlæg i sin numse, men de rygter fejede hun af vejen, da hun i et afsnit af ”Keeping Up with the Kardashians” fik røntgenfotograferet sin bagdel.
 11.   I 2014 viste Kim Kardashian sin nøgne og meget frodige numse frem på forsiden af magasinet Paper. Det vagte megen opmærksomhed i de internationale medier.  
 12.  Hun har været gift tre gange. Først med produceren Damon Thomas fra 2000 til 2004, dernæst med basketballspilleren Kris Humphries i 2011 – det ægteskab varede dog kun 72 dage – og senest med rapperen Kanye West, som hun giftede sig med 24. maj 2014.
 13.  Kim Kardashian havde egentligt ikke tænkt sig at kalde sin førstefødte datter North, det var blot et rygte, der florerede i medierne. Men da både sangeren Pharrell Williams og Vogues chefredaktør Anna Wintour tilkendegav, at de elskede navnet, blev det alligevel det, valget faldt på, har Kardashain fortalt i et interview til GQ.
 14.  Hun anses for at være en af verdens med fotograferede kvinder.
 15.  Hun har sagt til mediet Du Jour, at hun aldrig kunne drømme om at gå i flade sko – med mindre hun står på et løbebånd.
 16.  Kim Kardashian og Kanye West fejrede deres bryllup i både Paris og Firenze. Paris, fordi det var der, de forelskede sig. Firenze, fordi det var der, deres datter North blev undfanget. Den parisiske del af festlighederne blev holdt på det berømte slot Versailles. Den mere officielle del af brylluppet fandt sted i Firenze, hvor West og Kardashian blev viet foran en kæmpe mur af hvide blomster. Flere medier rapporterede, at 600 gæster var inviteret. Der iblandt sanger John Legend, model Chrissy Teigen, tennisspiller Serena Williams og sangerinde Lana Del Rey.
 17.  I 2011 forsøgte Kim Kardashian sig som sanger og udgav singlen ”Jam (Turn It Up)”.
 18.  Hun har udgivet en bog udelukkende med billeder, hun har taget af sig selv – altså selfies. Titlen er ”Selfish”.
 19.  Efter Kim Kardashian fødte sit første barn i 2013, sendte hun og hendes mand Kanye West ifølge TMZ forskellige billeder af andre babyer til deres venner for at tjekke, om nogle af dem og i så fald hvem, ville sælge det videre til medierne.
 20.  I smartphonespillet ”Kim Kardashian: Hollywood” kan du selv lege, at du er en af The Kardashians.
 21.  Under den franske modeuge i oktober 2016 blev reality-stjernen udsat for et voldsomt røveri. En gruppe røvere overraskede hende i den lejlighed i Paris, hun boede i under modeugen. De truede hende med en pistol og stjal blandt andet smykker for over otte millioner euro.
 22. Efter overfaldet tog Kardashian, der ellers er berømt for at være særdeles aktiv på sociale medier, en lang pause fra sin Instagram-profil. Først tre måneder efter begyndte hun igen at dele billeder af sig selv og sin familie på Instagram.  
 23.  Efterfølgende har stjernen fortalt åbent og ærligt om røveriet i både ”Keeping Up with the Kardashians” og talkshowet ”The Ellen Show”. Selv mener hun, at den voldsomme oplevelse har gjort hende mindre materialistisk.
 24.  Det er en kendt sag, at Kim Kardashian og hende søstre tjener penge på at reklamere for forskellige produkter på deres sociale medier. Hun har blandt andet delt billeder, hvor hun drikker detox-the, hårvitaminer og piller, der skal komme morgenkvalme i forbindelse med graviditet til livs.
 25.  Foruden hendes berømte og meget letpåklædte optræden for magasinet Paper, har Kim Kardashian været på forsiden af alverdens magasiner: Lige fra kvindemagasinet Cosmopolitan til finansudgivelsen Forbes. Mest anerkendelse har hun fået for at posere på forsiden af amerikansk Vogue sammen med sin husbond Kanye West. Med dén forside fik kendisparret den internationale modebranches blåstempling som stilikoner.
 26.  Kim Kardashian har været forgangskvinde for flere skønhedstendenser. Nogle mere skøre end andre. Hun er ofte set snøre taljen ind til hvepsestørrelse, hvilket ifølge eksperter ikke skulle være så sundt. Hun har lagt billeder af sig selv på Instagram efter at have fået en såkaldt ”vampire facial”, hvor der bliver prikket hul på huden med små nåle. Og så er hun kendt for at benytte sig af teknikken contouring, hvor man med makeup skaber skygger i nogle områder af ansigtet, mens man highlighter andre.  

På ALT.dk finder du artikler fra ALT for damerne, Eurowoman, Fit Living, Hendes Verden og Hjemmet.