Fra Bruce Jenner til Caitlyn Jenner

Det kom som en overraskelse for de fleste, da den tidligere OL-guldvinder Bruce Jenner pludselig optrådte på forsiden af magasinet Vanity Fair – som kvinde.

I juni 2015 valgte atleten og reality-stjernen nemlig at stå ved sig selv og give sig tilkende som transkønnet. Nu med et nyt navn: Bruce Jenner blev forvandlet til Caitlyn Jenner. 

Læs mere

Hvem er Bruce Jenner / Caitlyn Jenner?

For nogle blev Caitlyn et kendt ansigt, da hun i 1976 – som mand – vandt OL-guld i disciplinen tikamp. Andre lærte hende først at kende som en del af Kardashian/Jenner-familien i reality-showet ”Keeping Up with the Kardashians”. Hun var på det tidspunkt gift med Kris Jenner, stedfar til Kim, Kourtney og Khloé Kardashian og far til Kendall og Kylie Jenner. Det var i samme show, hun første gang fortalte sin familie, at hun ville leve som kvinde.  

Facts om Bruce Jenner – nu Caitlyn Jenner

  • Bruce Jenner vandt OL-guld i tikamp i 1976.
  • Bruce Jenner skiftede køn og ændrede sit navn til Caitlyn Jenner i 2015.
  • Ifølge websitet Celebuzz undergik Caitlyn Jenner en 10 timer lang skønhedsoperation for at ændre på sine maskuline ansigtstræk.
  • Caitlyn Jenner sprang ud som transkønnet i reality-showet ”Keeping Up with the Kardashians” og på forsiden af magasinet Vanity Fair.
  • Caitlyn Jenner har været gift tre gange: Først med Chrystie Scott fra 1972 ti 1981, derefter med Linda Thompson fra 1981 til 1986 og senest med Kris Jenner. De to blev viet i 1991, separeret i 2013 og officielt skilt i 2015.
  • Caitlyn Jenner er ikke kun far til Kendall og Kylie fra reality-serien ”Keeping Up with the Kardashians”. Hun har også fire børn fra sine to første ægteskaber: Burton, Cassandra, Brandon og Brody Jenner. Brody er du måske stødt på før. Han er nemlig med i reality-serien ”The Hills”.
  • Caitlyn Jenner har været ansigt for makeup-mærket MAC. I den forbindelse lancerede hun i samarbejde med mærket en læbestift med navnet ”Finally Free”.
  • Caitlyn Jenner udgav i 2017 sin selvbiografi ”The Secret of My Life”. Den vakte en del postyr, da hun kommer med en række beskyldninger mod bl.a. Kris Jenner: F.eks. at hun aldrig har fået del af de penge, familien tjente på at være med i ”Keeping Up with the Kardashians”.

På ALT.dk finder du artikler fra ALT for damerne, Eurowoman, Fit Living, Hendes Verden og Hjemmet.