Makeup eyeliner
Foto: Getty Images, Illustrationer: Mi Skjold Brix
Eurowoman

Perfekt eyeliner

Sådan lægger du eyeliner, der passer til din øjenform

Der kan være stor forskel på, om du har mandelformede øjne eller store bambiøjne, når du går i krig med din eyeliner. Det samme gælder i forhold til placeringen af dine øjne og afstanden mellem dem. Bliv klog på, hvordan du fremhæver det smukkeste ved dine øjne.

Af Frederikke Pontoppidan 17.maj.2017 Mode

De fleste af os har en historie med eyelineren, det listige rad. Lige fra den stressede morgen, hvor du er endte som en ufrivillig Amy Winehouse til dengang, du stadig husker, hvor du endelig endte med en vellykket Angelina Jolie-streg, der fik dig til at overveje en karriere indenfor faget.

Og det er jo dét, som netop makeup kan gøre. Det kan fremhæve dine allerbedste træk - og i værste fald sløre dem. Derfor har vi spurgt makeupartist Mille Erikstrup, hvordan du bedst lægger din eyeliner alt efter faconen på dine øjne.

Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvordan den snorlige streg skal lægges på eksempelvis et mandelformet øje kontra de tætsiddende.

Mandelformede øjne

Du har mandelformede øjne, hvis de indre og ydre kroge af dine øjne er på samme højde, og afstanden mellem dine øjne svarer til bredden på ét af dine øjne.

For at fremhæve din smukke øjenform skal du tegne en tynd linje på dit øjenlåg fra øjenkrogen mod tindingen. Gør lineren mod tindingen lidt tykkere, men tegn ikke noget svip eller en spids.

Denne teknik gør øjnene mere tydelige og meget mere intense - samtidig vil dine vipper syne lidt tykkere og mere fyldige i bunden, da du farver vippekant og hud samtidig.

 

Beyoncé er et klassisk eksempel på en kvinde med mandelformede øjne. 

Foto: Getty Images | Beyoncé

Tunge øjenlåg 

Den overskydende hud på det øvre øjenlåg kan få øjet til syne mindre. Derfor er det en god idé at tilføje så meget volume til dine vipper som muligt - dette kan virke som et lille løft og åbne øjet lidt.

Bredden på lineren skal være noget tykkere, end du tror, fordi låget "spiser" noget af linerens fylde. Lineren skal dække hele din øvre vippekant fra krog til krog. Den skal tegnes lidt opad mod tindingen.

Du kan med fordel lysne med lidt highlighter under eyeliner-buens afslutning.

 

Både Renée Zellweger og Jennifer Lawrence har den slags øjenlåg, der også populært kaldes sovekammerøjne. 

Foto: Getty Images | Jennifer Lawrence

Øjne, der sidder langt fra hinanden

Hvis afstanden mellem dine øjne er mere end ét øjes bredde skal du læse med her. 

For at få dine øjne til at syne tættere placeret, skal du trække en liner helt fra øjenkrogen mod tindingen. Tegn gerne lineren helt ind mod næsen. Træk derefter en linje på det nederste øjenlåg fra midten af øjet ud mod tindingen, men undlad at lave et svirp til sidst. 

Udngå at bruge highlighter ind mod næsen i din øjenkrog - det kan få øjnene til at syne endnu længere fra hinanden.

 

Kate Moss er blandt andet én af de stjerner, hvis øjne sidder langt fra hinanden. Det er for mange et af de træk, der gør hendes look så ikonisk.

Foto: Getty Images | Kate Moss

Store øjne 

Store (ofte runde) øjne er meget udtryksfulde, så alt, du skal gøre, er at få dem til at se mere aflange ud.

Tegn en liner med et lille svip cirka én centimeter ud over øjet mod din tinding. Ét voila! "Smokey eyes" er en ideel makeupteknik til denne øjenform.

 

Sarah Hyland er kendt for sin rolle som Haley Dunphy i Modern Family, men i særdeleshed også for sine store Disney-øjne.

Foto: Getty Images | Sarah Hyland

Aflange, smalle øjne

Det aflange øje anses for at være utrolig sexet, men du skal være forsigtig med din eyeliner. Undgå, at dine øjne kommer til at se for smalle ud.

For at få dem til at se større og lysere ud, skal du tegne en liner langs vippekanten, som skal ligge som en forsigtig skygge. Tegn den gerne tykkest ud mod tindingen. Du kan med fordel bruge en sort blyant (kohl) i modsætning til en flydende eyeliner.

Optegn bagefter den tynde våde kant mellem øjet og vippene med en hudfarvet eller hvid blyant, der vil få selve øjet til at se større ud.

 

Megan Fox er kendt for sin sexappeal og ikke mindst sine katteøjne.

Foto: Getty Images | Megan Fox

Tætsiddende øjne

Hvis afstanden mellem dine øjne er mindre end ét øjets bredde, har du tætsiddende øjne.

I dette tilfælde er det vigtigste trick at få dem til at se ud som om, der er større afstand mellem dem, end der egentlig er. Det opnår du ved at highlighte ind mod næseryggen, og gerne lidt i øjenkrogen både på øverste og nederste vippekant.

Tegn din liner lidt lysere mod øjenkrogen og gradvist mørkere ud mod tindingen. Lav en lille spids ud over øjet, som er højere end din øjenkrog.

 

Et klassisk eksempel på tætsiddende øjne finder vi hos Sex and the City-skuespilleren Sarah Jessica Parker.

Foto: Getty Images | Sarah Jessica Parker

Asiatiske øjne 

Det asiatiske øje er kendetegnet ved et øjenlåg, der folder tæt ved øjet og derfor skjuler globelinjen. Derfor kan du med fordel overdrive din eyeliner en smule for også at åbne øjet. 

Start med at tegne en næsten lige og tynd liner fra øjenkrogen mod tindingen. Gør den bredere fra cirka midten af øjet ud mod tindingen. Tegn spidsen langt ud fra øjet, så den flugter med længden på dit øjenbryn.

Sørg for at fylde godt med farve i den yderste krog af øjet (mod tindingen), da øjenlåget sluger en del af lineren.

Highlight i øjenkrogen, da det giver afstand mellem øjet.

 

Lucy Liu ses altid med både perfekt eyeliner og highlighter, der fremhæver hendes smukke øjne.

Foto: Getty Images | Lucy Liu

Illustrationer: Mi Skjold Brix


Henter...