Makeup eyeliner
SPONSORERET indhold

Sådan lægger du eyeliner, der passer til din øjenform

Der kan være stor forskel på, om du har mandelformede øjne eller store bambiøjne, når du går i krig med din eyeliner. Det samme gælder i forhold til placeringen af dine øjne og afstanden mellem dem. Bliv klog på, hvordan du fremhæver det smukkeste ved dine øjne.

Af: Frederikke Pontoppidan Foto: Getty Images, Illustrationer: Mi Skjold Brix
17. maj. 2017 | Mode | Eurowoman

De fleste af os har en historie med eyelineren, det listige rad. Lige fra den stressede morgen, hvor du er endte som en ufrivillig Amy Winehouse til dengang, du stadig husker, hvor du endelig endte med en vellykket Angelina Jolie-streg, der fik dig til at overveje en karriere indenfor faget.

Og det er jo dét, som netop makeup kan gøre. Det kan fremhæve dine allerbedste træk - og i værste fald sløre dem. Derfor har vi spurgt makeupartist Mille Erikstrup, hvordan du bedst lægger din eyeliner alt efter faconen på dine øjne.

Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvordan den snorlige streg skal lægges på eksempelvis et mandelformet øje kontra de tætsiddende.

Mandelformede øjne

Du har mandelformet øjne, hvis de indre og ydre hjørner af dine øjne er på samme højde, og afstanden mellem dine øjne er samme længde som ét af dine øjne.

For at fremhæve din smukke øjenform skal du tegne en tynd linje på dit øjenlåg fra øjenkrogen mod tindingen. Gør lineren mod tindingen lidt tykkere, men tegn ikke noget svip eller en spids.

Denne teknik gør øjnene mere tydelige og meget mere intense - samtidig vil dine vipper syne lidt tykkere og mere fyldige i bunden, da du farver vippekant og hud samtidig.

Foto: Getty Images | Beyoncé

Tunge øjenlåg 

Foto: Mi Skjold Brix
Tunge øjenlåg / lidt øjenlåg

Denne type øjenform gør, at den overskydende hud på det øvre øjenlåg, får øjet til syne mindre. Derfor er det en god idé at tilføje så meget volume til dine vipper som muligt - dette kan virke som et lille løft til låget.

Bredden på lineren skal være noget tykkere, end du måske normalt ville tegne den, da låget hugger noget af linerens fylde. Lineren skal dække hele øvre vippekant. Den skal tegnes lidt opad mod tindingen.

Du kan med fordel lysne med lidt highlighter under eyeliner-buens afslutning.

Foto: Getty Images | Jennifer Lawrence

Øjne, der sidder langt fra hinanden

Hvis afstanden mellem dine øjne er mere end ét øjes bredde, har du dette type øje.

For at få dine øjne til at syne lidt tættere sammen skal du trække en liner helt fra øjenkrogen mod tindingen. Tegn gerne lineren helt ind mod næsen.

Træk derefter en linje på det nederste øjenlåg fra midten af øjet - men tegn ikke en svip på lineren i det yderste hjørne (mod tindingen)

Vigtigt: Brug ikke highlighter ind mod næsen i din øjenkrog - dette kan få øjnene til at syne længere fra hinanden.

 

Kate Moss er blandt andet én af de stjerner, hvis øjne sidder langt fra hinanden. Det er for mange indbegrebet af hendes signatur-look.

Foto: Getty Images

Kate Moss er blandt andet én af de stjerner, hvis øjne sidder langt fra hinanden. Det er for mange indbegrebet af hendes signatur-look.

Store øjne 

Foto: Mi Skjold Brix
Store øjne 

Store (ofte runde) øjne er meget udtryksfulde, så alt, du skal gøre, er at få dem til at se mere aflange ud.

Tegn en liner med et lille svip cirka én centimeter ud over hjørnet mod din tinding.

"Smokey eyes" er en ideel makeupteknik til denne øjenform.

Foto: Getty Images

Sarah Hyland er kendt for sin rolle som Haley Dunphy i Modern Family, men i særdeleshed også for sine store, smukke øjne.

Aflange, smalle øjne

Foto: Mi Skjold Brix
Lange, smalle øjne 

Det aflange øjne anses for at være utrolig sexet, men du skal være lidt forsigtig med din eyeliner. Undgå, at dine øjne kommer til at se for smalle ud.

For at få dem til at se større og lysere ud skal du tegne en liner langs vippekanten, som skal ligge som en forsigtig skygge. Tegn den gerne tykkest ud mod tindingen. Du kan med fordel bruge en sort blyant (kohl) og ikke flydende eyeliner.

Optegn bagefter den tynde våde kant mellem øjet og vippene med en hudfarvet eller hvid blyant.

Foto: Getty Images | Megan Fox

Tætsiddende øjne

Foto: Mi Skjold Brix
Tætsiddende øjne

Hvis afstanden mellem dine øjne er mindre end ét øjets bredde, har du tætsiddende øjne.

I dette tilfælde er det vigtigste trick at få dem til at se ud som om, at der er større afstand mellem dem, end der egentlig er. Det opnår du ved at highlighte ind mod næseryggen, og gerne lidt i øjenkrogen både på øverste og nederste vippekant.

Tegn din liner lidt lysere mod øjenkrogen og gradvist mørkere ud mod tindingen. Lav en lille spids ud over øjet, som er højere end din øjenkrog.

Foto: Getty Images | Sarah Jessica Parker

Asiatiske øjne 

Foto: Mi Skjold Brix
Asiatiske øjne 

Det asiatiske øje er kendetegnet ved at have meget lidt øjenlåg, derfor er det vigtigt, at du overdriver lineren en smule.

Start med at tegne en næsten lige og tynd liner fra øjenkrogen mod tindingen. Gør den bredere fra cirka midten af øjet ud mod tindingen. Tegn spidsen langt ud fra øjet, så den flugter med længden på dit øjenbryn.

Sørg for at fyld godt med farve i den yderste krog af øjet (mod tindingen), da øjenlåget sluger en del af lineren.

Highlight i øjenkrogen, da det giver afstand mellem øjet.

Foto: Getty Images | Lucy Liu

Illustrationer: Mi Skjold Brix

Anbefalet til dig