-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
Mac and cheese med hokkaido og grønkål
Den amerikanske nationalret makaroni og ost er her tilføjet ovnbagt hokkaidogræskar og frisk grønkål, som både giver retten farve, fylde og smag.
4-6 personer
Total:1 time 15 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
- 1 stor hokkaido (ca. 1500 g)
- 1-2 spsk. olivenolie
- salt og peber
Sovs:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 25 g smør
- 3 spsk. mel
- ½ liter mælk
- muskatnød
Endvidere:
- 400-500 g kort pasta (f.eks. fusilli, conchiglie eller kort makaroni)
- 1 pose snittet grønkål (150 g)
- 125 g revet ost (f.eks. gruyere eller cheddar)
- 75 g revet parmesanost
Pynt:
- 2-3 spsk. græskarkerner
Tilbehør:
- grøn salat
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Vask græskarret, skær det igennem, og fjern tråde og kerner. Skær græskarret i både, og derefter i mindre stykker (2x2 cm). Vend dem med olivenolie, salt og peber på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 20 min.
- Sovs: Pil løg og hvidløg, og snit dem fint. Steg dem bløde og blanke i smør. Rør melet i løgene, og bag det igennem under omrøring. Tilsæt mælken lidt ad gangen, og kog sovsen i 6-8 min.
- Sæt 3 liter vand og 2 spsk. salt over at koge til pastaen, og kog den al dente (med bid) efter pakkens anvisning.
- Blend mælkesovsen sammen med ca. halvdelen af de bagte græskarstykker, og kog den igennem. Tilsæt grønkål, og kog i 2-3 min. Smag til med salt og peber, og tilsæt de to slags revet ost og resten af de bagte hokkaidostykker.
- Dryp den færdig kogte pasta af i en sigte (gem lidt pastavand), og vend den sammen med sovsen. Juster evt. konsistensen med pastavand.
- Server straks eller anret i et ovnfast fad eller i ovnfaste skåle, og drys med græskarkerner og revet ost. Sæt fad eller skåle i ovnen i 5-8 min., til overfladen er gylden.