
sunde Kødboller & pastasalat
Kødboller & pastasalat med pesto
Nem hverdagsmad.
400 g hakket magert kalve- og flæskekød
1 lille hakket løg
1-2 fed knust hvidløg
1 spsk finthakket rosmarin
1 spsk finthakket mynte
1 spsk reven skal af økologisk citron
salt, peber
olie til stegning
citronsaft
Pastasalat med brøndkarse-valnødde-pesto:
350 g pasta-skruer (gerne fuldkorn)
25 g valnøddekerner
25 g reven parmesanost
2 spsk mynte
35 g brøndkarse
3 spsk olivenolie
2-3 spsk citronsaft
25 g brøndkarse
Sådan gør du: Kog pastaen. Blend valnøddekerner, ost og mynte samt brøndkarse. Tilsæt olien lidt efter lidt sammen med citronsaften. Smag til med salt og peber, før pestoen vendes med pastaen. Pynt med brøndkarse. Ælt kødet med de nævnte ingredienser. Form det til 12 store kødboller, og steg dem gyldne på panden i 8-10 minutter. Ryst panden undervejs, så de får en fin facon, og pres citronsaft over mod slutningen af stegningen. Drys evt. med ekstra reven citronskal, og server de varme kødboller til salaten.
● ● ● Energi pr. person: 630 kcal, fedt 30 %, protein 24 %, kulhydrat 46 %