sunde Kødboller & pastasalat
Foto: Maria Warnke Nørregaard

sunde Kødboller & pastasalat

Nem pastasalat med kødboller & pesto

Her får du en superlækker opskrift på en sund og nem pastasalat. Pastasalaten laver du hurtigt med en skøn hjemmelavet pesto, og serverer med hjemmelavede og nystegte kødboller til. Det er sund og nem aftensmad, når det er allerbedst.

printer Print
plate Pastasalat med kødboller til 4 personer

400 g hakket magert kalve- og flÌskekød
1 lille hakket løg
1-2 fed knust hvidløg
1 spsk finthakket rosmarin
1 spsk finthakket mynte
1 spsk reven skal af økologisk citron
salt, peber
olie til stegning
citronsaft

Pastasalat med brøndkarse-valnødde-pesto:
350 g pasta-skruer (gerne fuldkorn)
25 g valnøddekerner
25 g reven parmesanost
2 spsk mynte
35 g brøndkarse
3 spsk olivenolie
2-3 spsk citronsaft
25 g brøndkarse

Energi pr. person:
630 Kcal
Fedt:
30 %
Protein:
24 %
Kulhydrat:
46 %

Sådan gør du

  1. Kog pastaen.
  2. Blend valnøddekerner, ost og mynte samt brøndkarse. Tilsæt olien lidt efter lidt sammen med citronsaften. Smag til med salt og peber, før pestoen vendes med pastaen. Pynt med brøndkarse.
  3. Ælt kødet med de nævnte ingredienser.
  4. Form det til 12 store kødboller, og steg dem gyldne på panden i 8-10 minutter.
  5. Ryst panden undervejs, så de får en fin facon, og pres citronsaft over mod slutningen af stegningen.
  6. Drys evt. med ekstra reven citronskal, og server de varme kødboller til salaten.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Pastasalat, Pastaretter, Pesto, Nem aftensmad og Hovedret