Vegetarisk spaghetti bolognese
Foto: Tia Borgsmidt Skøn vegetarisk udgave af den klassiske spaghetti med 'kød'sovs...

Nem vegetarisk spaghetti bolognese

Skøn vegetarisk bolognese med masser af saft og kraft. Den klassiske spaghetti med kødsovs får kamp til stregen af en skøn grøn spaghetti bolognese med rodfrugter, gulerødder og kikærter.

printer Print
clock 45 minutter
plate 4 personer

1 løg
200 g knoldselleri (skrællet vægt)
3 gulerødder
1 ds. kikærter
2 fed hvidløg
2-3 spsk. olivenolie
1 ds. flåede, hakkede tomater
3 spsk. tomatkoncentrat
2 tsk. tørret oregano
2 dl bouillon
salt og peber
300 g spaghetti

Pynt: evt. frisk basilikum
Tilbehør: friskreven parmesan og sorte oliven

Sådan laver du vegetarisk spaghetti bolognese

  1. Hak løget. Hak selleri og gulerødder fint evt. i en foodprocessor sammen med afdryppede kikærter. Hak også hvidløgsfeddene fint. Svits grøntsagsblandingen i olivenolien i en gryde.
  2. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat, oregano og bouillon. Lad saucen simre ca. 30 min. under låg. Smag til med salt og peber.
  3. Kog pastaen efter anvisning på emballagen, og afdryp den i en si.
  4. Vend pastaen i saucen, og server straks.
  5. Pynt evt. med basilikum og giv parmesan og oliven til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pastaretter, Vegetarret, Rodfrugter, Vegetarisk og Hovedret