Vegetarret - opskrifter på lækker vegetarmad

Lækker aftensmad uden kød

Du kan sagtens servere lækker aftensmad uden kød, og det behøver bestemt ikke at være kedeligt. Vegetarmad er både lækkert og billigt. Vi har fundet en masse gode opskrifter frem på lækker mad uden kød. Fx:

  • Gulerodstærte med feta og oliven
  • Fyldte auberginer
  • Pitabrød med kikærter og kartofler
  • Spinatpizza
Læs mere

Vegetarmad bliver mere og mere populært, og flere dropper kødet i deres madlavning. Selvom mange måske tror det, så behøver mad uden kød bestemt ikke at være kedelig. Udover den klassiske salat, er der masser af andre lækre grønne retter til middagsbordet.

Pift din grønne salat lidt op

Hvis du elsker salat, er det nemt at pifte en klassisk grøn salat lidt op. Prøv for eksempel vores lune svampesalat med stegt polenta eller vores salat med rødbeder, kokos, spidskommen og valnødder. Er du vild med peberfrugter, kan du også prøve vores opskrift på peberfrugter med bøffelmozzarella, hybenpulver, græskarkerner og rucola.

Vegetarret -Peberfrugter med bøffelmozzarella, hybenpulver, græskarkerner og rucola

Det er kun kreativiteten, der sætter grænser, når det kommer til salater. Se også vores lækre opskrifter på sunde salater

Lav en lækker burger eller lasagne

Hvis du er vild med burger og lasagne, kan du prøve at lave retterne i en vegetarudgave. Det er ikke så kedeligt, som det lyder. Prøv for eksempel vores linseburger med salat og tzatziki eller vores lasagne med aubergine, spinat og mozzarella. De klassiske retter kan sagtens blive lækre med et ”grønt” løft. Du kan også gøre din pastaret grøn ved hjælp af bønner eller ærter. Prøv f.eks. vores opskrift på pasta med edamamebønner og safran eller pasta med sukkerærter og grønne asparges.

Grøntsager på grill

Hvis det er sommer og godt vejr til grill, findes der også mange vegetarretter, som er velegnet til grill. Så hvis solen skinner, er det bare om at komme ud og få tændt op under kullene. Prøv blandt andet vores opskrift på grøntsagsspyd med chilimarinade, grillede grøntsager med mascarpone-parmesancreme eller grillede marinerede svampe med gedeost.

Er du til en kombination af søde og salte ting, så kan du også prøve vores opskrift på lækre grillede kartofler med sommerbær, urter og gedeost. Yum, yum! God fornøjelse og velbekomme.

Du kan også finde masser af andre lækre opskrifter på mad og drikke her på alt.dk.

Opskrifter og indhold på alt.dk er fra ALT for damerne, Eurowoman, FIT LIVING, Hjemmet, Hendes Verden og Boligliv.