Vegetarret - opskrifter på lækker vegetarmad

LÌkker aftensmad uden kød

Du kan sagtens servere lĂŚkker aftensmad uden kød, og det behøver bestemt ikke at vĂŚre kedeligt. Vegetarmad er bĂĽde lĂŚkkert og billigt. Vi har fundet en masse gode opskrifter frem pĂĽ lĂŚkker mad uden kød. Fx:

  • GulerodstĂŚrte med feta og oliven
  • Fyldte auberginer
  • Pitabrød med kikĂŚrter og kartofler
  • Spinatpizza
Læs mere

Vegetarmad bliver mere og mere populĂŚrt, og flere dropper kødet i deres madlavning. Selvom mange mĂĽske tror det, sĂĽ behøver mad uden kød bestemt ikke at vĂŚre kedelig. Udover den klassiske salat, er der masser af andre lĂŚkre grønne retter til middagsbordet.

Pift din grønne salat lidt op

Hvis du elsker salat, er det nemt at pifte en klassisk grøn salat lidt op. Prøv for eksempel vores lune svampesalat med stegt polenta eller vores salat med rødbeder, kokos, spidskommen og valnødder. Er du vild med peberfrugter, kan du ogsĂĽ prøve vores opskrift pĂĽ peberfrugter med bøffelmozzarella, hybenpulver, grĂŚskarkerner og rucola.

Vegetarret -Peberfrugter med bøffelmozzarella, hybenpulver, grÌskarkerner og rucola

Det er kun kreativiteten, der sĂŚtter grĂŚnser, nĂĽr det kommer til salater. Se ogsĂĽ vores lĂŚkre opskrifter pĂĽ sunde salater

Lav en lĂŚkker burger eller lasagne

Hvis du er vild med burger og lasagne, kan du prøve at lave retterne i en vegetarudgave. Det er ikke så kedeligt, som det lyder. Prøv for eksempel vores linseburger med salat og tzatziki eller vores lasagne med aubergine, spinat og mozzarella. De klassiske retter kan sagtens blive lækre med et ”grønt” løft. Du kan også gøre din pastaret grøn ved hjælp af bønner eller ærter. Prøv f.eks. vores opskrift på pasta med edamamebønner og safran eller pasta med sukkerærter og grønne asparges.

Grøntsager pü grill

Hvis det er sommer og godt vejr til grill, findes der ogsü mange vegetarretter, som er velegnet til grill. Sü hvis solen skinner, er det bare om at komme ud og fü tÌndt op under kullene. Prøv blandt andet vores opskrift pü grøntsagsspyd med chilimarinade, grillede grøntsager med mascarpone-parmesancreme eller grillede marinerede svampe med gedeost.

Er du til en kombination af søde og salte ting, sü kan du ogsü prøve vores opskrift pü lÌkre grillede kartofler med sommerbÌr, urter og gedeost. Yum, yum! God fornøjelse og velbekomme.

Du kan ogsĂĽ finde masser af andre lĂŚkre opskrifter pĂĽ mad og drikke her pĂĽ alt.dk.

Opskrifter og indhold pĂĽ alt.dk er fra ALT for damerne, Eurowoman, FIT LIVING, Hjemmet, Hendes Verden og Boligliv.