-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Butterdejstærte med nye gulerødder og fetacreme
Gulerødder er sunde og giver både god smag og flot farve i denne hurtige og vegetarvenlige tærte. Kan du ikke få fat på nye gulerødder med top, kan du bruge snackgulerødder eller almindelige gulerødder i stedet. Vi har her rørt en hurtigt fetacreme, som de ligger på. Dette er en nem og hurtig tærte, som også er oplagt at lave til et større frokostbord eller en buffet.
4 portioner
Ingredienser
Tærtedejen:
- 1 pakke frisk butterdej
- 1 æggeblomme
Topping:
- 2 bundter små gulerødder med top
- 2-3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. flagesalt
- 2-3 spsk. flydende honning
- Friskpresset saft af ½ citron
Fetacreme:
- 250 g flødeost, f.eks. Philadelphia
- 75 g fetaost
Pynt:
- Chiliflager
- Olivenolie
- Friske krydderurter, f.eks. timian og oregano
- Forvarm ovnen til 200 grader. Rul butterdejen ud med papiret på en bageplade. Fold en 1½ cm bred kant hele vejen rundt.
- Læg butterdejen med papiret på en bageplade. Prik dejen med en gaffel, og pensl den med æggeblomme.
- Bag dejen midt i ovnen i 15-20 min., eller indtil dejen er gennembagt og har fået flot farve. Lad den køle af.
- Topping: Øg ovntemperaturen til 225 grader. Vask (og skræl dem evt.) gulerødderne, men lad lidt af stilken blive tilbage. Del evt. de tørste af gulerødderne, så de har nogenlunde samme størrelse.
- Læg gulerødderne i på en bradepande med bagepapir. Dryp dem med olie. Krydr med salt, og bag dem midt i ovnen i ca. 20 min., eller til de er næsten møre, men stadig har bid.
- Dryp med honning blandet med citronsaft. Sæt pladen midt i ovnen i yderligere 5 min.
- Fetacreme: Bland ingredienserne til fetacremen sammen. Fordel cremen over butterdejen.
- Top med gulerødderne, varme eller kolde. Pynt med chiliflager, dryp med olivenolie og kom hakkede friske krydderurter over.
11 madtærter for enhver smag
-
Asparges-minitærte
-
Små tærter med cheddar, bacon og bagte forårsløg
-
Glutenfri græskartærte med krydret oksekød
-
Hjemmelavet tærte med broccoli og ricotta
-
Nem aspargestærte du hurtigt kan lave
-
Tærte med fennikel og bacon
-
Fuldkornstærte med laks og rødbede
-
Løgtærte med skinke og ost
-
Tærte: Galette med skinke & gedeost
-
Tærte med kylling og porre
-
Nem og lækker porretærte
Skøn mad med spæde forårsgrøntsager
Kødfri hverdag