Nem grøntsagsgratin med svampe
Lækker vegetarisk gratin med kantareller og grønkål i en cremet æggemasse fyldt med ricotta og toppet med revet ost. Et dejligt måltid - både til aftensmad, frokost eller fremragende til en brunch.
4 personer
Ingredienser
- 100 g kantareller
 - 1 bananskalotteløg
 - 1 fed hvidløg
 - 1 spsk. smør
 - 1 spsk. olivenolie
 - 250 g finthakket grønkål
 - 4 spsk. hakket bredbladet persille
 - 4 æg
 - Salt og peber
 - 250 g ricotta
 - 100 g revet emmentaler
 
- Tænd ovnen på 200 gr. Rens kantarellerne. Skyl dem let og dup dem tørre i et viskestykke.
 - Pil løg og hvidløg. Hak begge fint. Smelt smør og olie på panden. Svits løg og hvidløg, til det lige falder sammen, uden at det tager farve.
 - Kom svampene på panden og steg dem i 4-5 min. uden at røre for meget i panden. Ryst panden efter 2 min.
 - Kom grønkål og persille på panden og vend det hele rundt i et par min.
 - Pisk æg sammen med salt og peber i en skål. Rør ricotta i æggeblandingen.
 - Kom fyldet fra panden i æggeblandingen og rør det hele godt sammen.
 - Smør et ovnfast fad med olivenolie. Kom fyldet i fadet og drys med revet emmentaler. Sæt fadet i ovnen på midterste ovnribbe og bag gratinen i 30-35 min.
 
11 madtærter for enhver smag
- 
    
        
Asparges-minitærte
 - 
    
        
Små tærter med cheddar, bacon og bagte forårsløg
 - 
    
        
Glutenfri græskartærte med krydret oksekød
 - 
    
        
Hjemmelavet tærte med broccoli og ricotta
 - 
    
        
Nem aspargestærte du hurtigt kan lave
 - 
    
        
Tærte med fennikel og bacon
 - 
    
        
Fuldkornstærte med laks og rødbede
 - 
    
        
Løgtærte med skinke og ost
 - 
    
        
Tærte: Galette med skinke & gedeost
 - 
    
        
Tærte med kylling og porre
 - 
    
        
Nem og lækker porretærte