Skøn grøn junkfood: Røget bulgurburger
Skøn og snasket burger - på den grønne måde. Her får du opskriften på en lækker vegetarburger.
4-5 stk.
Total:15 minutter
Ingredienser
- 1 dl bulgur
 - 1 løg
 - 2 fed hvidløg
 - 3 dl kogte sorte bønner
 - 1 dl valnødder
 - 1 tsk. røget paprika
 - ½ tsk. salt
 - chilipulver efter smag
 - olie til stegning
 - Dressing:
 - 1 dl creme fraiche
 - 3 spsk. sød chilisovs
 - Derudover skal du bruge:
 - Burgerboller
 - Salat, agurk, tomat, løg og hvad du ellers vil have af fyld i din burger
 - Ost i skiver
 
Sådan laver du vegetarburger
- Kog bulguren efter anvisningerne på pakken. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i lidt olie, til løgene er blevet bløde.
 - Kom bulgur, løg, sorte bønner, nødder og krydderier i en foodprocessor, og kør det sammen til en masse. Kør ikke for længe, da der stadig skal være bid i.
 - Form bøffer, og steg dem ved lav varme i en smule olie, til de har fået en fin farve, 2-3 minutter på hver side. Undgå at røre for meget ved bøfferne, mens de tilberedes, så hænger de bedre sammen.
 - Server burgerbøfferne med brød, ost og salat samt en dressing lavet afcreme fraiche og sød chilisovs.
 
            
        
        
            PRØV OGSÅ:Lækker veggieburger: Græskarburger