græskarburger
SPONSORERET indhold

Lækker veggieburger: Græskarburger

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

I takt med halloweens indtog har græskar de seneste år fået en mere fast plads i de danske køkkener. De fleste kender græskarret som bagt, syltet eller suppe, men den fantastisk alsidige råvare kan langt mere end det i både salte og søde retter. Her får du opskriften på en skøn vegetar-burger med græskar:

Af: Søren Staun Petersen Foto: Søren Staun Petersen
15. aug. 2018 | Opskrift | ALT.dk
Græskarburger til 4 per | Total: 45 min

Ingredienser

BOLLER
2 dl sødmælk
25 g gær

50 g sukker
500 g mel
3 æg

125 g blødt smør

2 tsk salt

æg eller mælk til pensling

BØFFER
300 g revet græskar (grå type, fx crown prince)
100 g valnødder
50 g havregryn
1 stort rødløg

2 dl kikærtemel (kan erstattes med hvedemel)

1 dl sesamfrø

3 æg

1 dl olie

1 håndfuld frisk timian
1 tsk spidskommen
salt og peber

olie til stegning

FYLD
5-6 store løg

2-3 rødbeder

5-6 gulerødder

1 håndfuld frisk rosmarin og basilikum

2 dl mayonnaise
frisk spinat

hot sauce

Sådan laver du græskarburger

BOLLER:

  1. Mælken lunes til 35 grader. Gær og sukker opløses heri. Sigt melet i ad 2 omgange.
  2. Tilsæt æggene ét ad gangen. Tilsæt smør og salt. Tilsæt evt. mere mel, indtil dejen slipper skålen.
  3. Ælt i 10 minutter og lad dejen hæve i ca. 1 time til dobbelt størrelse i en tildækket skål.
  4. Form til 8 boller, kom dem på en bageplade og lad dem hæve i ca. 40 minutter.
  5. Pensl med sammenpisket æg eller mælk og bag ved 180 °C i ca. 15 minutter.

FYLD:
Løgene skæres i skiver og steges i rigeligt smør ved middelvarme, indtil de er gyldne, bløde og karamelliserede.
Rødbeder og gulerødder skrælles og rives.
Basilikum og rosmarin hakkes og blandes sammen med mayonnaisen.

BØFFER:

  1. Græskar klargøres, rives groft og vejes af til 300 g. Valnødder og havregryn køres til mel på en minihakker eller en foodprocessor.
  2. Løget skæres og køres helt glat på en minihakker. Bland alle ingredienserne sammen til en fast masse. Lad det stå på køl i 30 minutter.
  3. Form og steg bøfferne på en pande med lidt olie ved middelhøj varme, indtil de er gyldne.
  4. Smør begge sider af bollen med mayonnaisen. Samles med gulerødder i bunden. Dernæst bøffen og bløde løg dryppet med lidt hot sauce. Til sidst spinat og rødbeder.

Anbefalet til dig