Stegte, grønne tomater
Husker du filmen? Her kan du smage på den famøse ret.
2
Total:20 minutter
Ingredienser
- 800 g grønne tomater
 - 100 g mel
 - 2 æg
 - 250 g rasp
 - 1 tsk salt
 - 1 tsk peber
 - 3 dl planteolie
 - 2 dl skyr eller crème fraiche
 - 1 fed hvidløg, revet
 - 1 tsk salt
 - 400 g spinatblade, skyllet.
 - Tilbehør: kylling eller fisk.
 
Sådan laver du stegte, grønne tomater
- Skær de grønne tomater i skiver på 1 cm. Pisk æggene sammen i en skål, hæld mel i en anden skål og bland rasp sammen med salt og peber i en tredje. Vend de grønne tomater først i mel, så i æg og til sidst i rasp.
 - Varm planteolie op i en pande. Friter de stegte tomater lidt ad gangen i den hede olie til de er gyldne (det tager 2-3 min. når olien har den rette temperatur). Dryp de færdige tomatskiver af på køkkenrulle og drys dem med lidt salt.
 - Bland skyr/cremefraiche og hvidløg sammen. Smag til med salt.
 - Servér de stegte tomater med dressing og spinatblade. Gerne sammen med et stykke stegt fisk eller kylling.
 - Prøv også pitabrød margharita