Sunde salater - lækre opskrifter og inspiration

Tilbehør, frokost, aftensmad eller til madpakken

Skal den være grøn, sprød og mættende? Proteinrig, frisk eller syrlig? Find den opskrift du søger blandt de mange lækre varianter af sunde salater.

Du kan for eksempel finde masser af bud på forskellige salater med kylling, svinekød, laks eller parmaskinke og opskrifter på lækre vegetariske salater som bønnesalat med figner og mozzarella, powersalat med jordbær, asparges og avocado eller klassiske pastasalater.  

Læs mere

Sunde salater til sommerens lune aftener

Særligt om sommeren er en salat et rigtig godt bud på en sund og nem aftensmad.

Det er dejligt med en let ret, når det er varmt udenfor, og sunde salater kan sagtens mætte, hvis man sørger for at lave den med gode og lækre, nøje udvalgte råvarer. Og så ser salater ofte rigtig flotte ud med farver, mønstre og strukturer. Et jordbær eller en havtorn kan få en salat til at se enormt indbydende ud.

Prøv fx denne lækre thai salat med kylling.

En salat er også det perfekte tilbehør til en bøf fra grillen og et glas rosé en sommeraften på terrassen.

Noget af det, der kan gøre, at en salat mætter, kan være ingredienser som kartofler, edemame bønner, nødder, figner, æg, avocado og selvfølgelig forskellige typer kød, fisk og skalddyr som laks, kylling, oksekød, tunsalat, skinkestrimler og rejer.

Derfor er der på ALT.dk over 100 opskrifter med mange forskellige slags kød, fisk og skalddyr samt nødder, frugter, grøntsager og mejeriprodukter som æg, ost og hjemmeblandede dressinger. Her er noget for enhver smag.

Granatæble, mynte, ingefær, spidskål, svampe og linser

Nogle gange handler det at lave mad også om at være kreativ. Vi har leget med de sjovere ingredienser, som giver en god smag til din salat, og som giver iceberg salaten, agurken og tomaten baghjul. Du kan for eksempel finde opskrifter på:

Appelsinsalat med quinoa, pistacienødder og mynte

Salat med hindbær, avocado, tomater og persille

Quinoa med grønt, ristede tomater & røgede mandler

Citrussalat med gedeost

Kinesisk kyllingesalat

Laksesalat med spidskål og hasselnødder i acaidressing 

Perlespelt med halloumi 

Servér salat med…

Som tilbehør til din salat, kan du med fordel bage nogle lækre flutes eller et sundt brød i form af fx paleo muffins, quinoaboller med mandler eller madboller med feta. Det kan også være en god ide med æg, bønner eller kød, hvis salaten skal mætte og indeholde godt med protein. 

På siden finder du opskrifter fra både Hendes Verden, Hjemmet, Boligliv, ALT for damerne, Eurowoman og FIT living.