Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

hjemmebagt boller
Foto: Nicolai Mørk

hjemmebagt boller

Madboller med courgette, oregano & feta

Til madpakke og som mellemmåltid.

18 stk.
Print

50 g gær
1 liter kærnemælk
ca. ½ liter revne courgetter
3 tsk groft salt
1-2 spsk tørret oregano
150 g græskarkerner
1,1 kg fuldkornsemmer og speltmel + hvedemel
50 g smuldret feta 

Sådan gør du:

Lun kærnemælk, og rør gæren ud heri. Rør derefter de øvrige ingredienser i dejen. Hold lidt af melet tilbage. Sørg for, at dejen ikke bliver for fast. Lad dejen hæve lunt tildækket i ca. 1 time. Sæt store spiseskefulde af dejen på plader med bagepapir, og lad bollerne efterhæve i 1 time. Pensl med vand, og drys dem med smuldret feta og oregano. Bag bollerne gyldne og sprøde ved 200° i 25-30 minutter.

ENERGI PR. STK.: 240 kcal, fedt 18%, protein 18%, kulhydrat 64% 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød, Boller, Brød, Courgette og Feta