-
Bemærker du et dyr igen og igen, er det måske et tegn: ”De vil fortælle dig noget”
-
Her er de syv indre energier, der former vores valg – hvilken er du?
-
Er der en engel, der vil fortælle dig noget? Lær at tolke engletal her
-
Guide: 10 ting, du skal vide om krystaller
-
Tarotkort for begyndere – 3 enkle spredninger, du kan prøve
-
Hvad repræsenterer de 12 astrologiske huse? Bliv klogere her
-
Guide: Sådan læser du din aura
-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
Salat med gravad laks og rævesauce
For en sikkerheds skyld anbefales det at laksen skal have været frosset i mindst 24 timer, inden du kan spise den rå. Vælg en supergod laks. Frys den, tø den langsomt op, og start derefter på opskriften.
4 personer
Ingredienser
- Af Louisa Lorang
- Gravad laks:
- 600 g laks på skind
- 2 tsk fennikelfrø
- 2 spsk rørsukker
- 2½ spsk groft salt
- 2 spsk rødbede, fintrevet
- ½ dl Pernod, Richard eller anden anislikør
- Rævesauce:
- 1 citron, saften heraf
- 1½ spsk dijonsennep
- 2 spsk muscovadosukker eller brun farin
- ¼ dl olivenolie
- 2 spsk dild, finthakket
- Salat:
- 1 fennikel
- 2-3 rødbeder eller bolsjebeder
- 2 hjertesalater
- citron eller limebåde
Sådan gør du
- Gravad laks:
- Tjek laksen for ben, og fjern dem, hvis du finder nogle. Brug gerne en pincet, det er nemmest. Læg laksen i et fad med skindsiden nedad.
- Rist fennikelfrøene på en tør pande, til de begynder at dufte. Det tager ca. 1-2 minutter.
- Knus fennikelfrøene let i en morter, og bland dem med sukker, salt og revet rødbede.
- Fordel blandingen på laksen, og dryp den med Pernod. Dæk den tæt med film, og sæt den i køleskab i 2 døgn.
- Skær skindet af laksen, og skær den i tynde skiver.
- Rævesauce:
- Rør citronsaft, sennep, sukker og olivenolie sammen. Krydr med fint hakket dild.
- Salat:
- Skær fennikel og rødbeder eller bolsjebeder i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
- Skær salaten i både.
- Anret salat med fennikel og rødbede. Top med tynde skiver af laks, og dryp med dressing.
- Server med citron eller limebåde.
- TIP: Du kan sagtens lave laksen uden rødbede. Det er bare for farvens skyld. Du kan selvfølgelig også købe en god røget eller gravad laks og lave retten på 2 minutter.