Tagliatelle med blåmuslinger og friske tomater

Tagliatelle med blåmuslinger og friske tomater

Uhmm, intet som blåmuslinger i en skøn blanding med pasta og friske tomater. Prøv den selv.

Tagliatelle med blåmuslinger og friske tomater

(4 pers.)

400 g tagliatelle

5 spsk. olie

1 skalotteløg, hakket

2 fed hvidløg, hakket

1 kg blåmuslinger, renset

2 dl hvidhvin

½ kg små søde tomater, skåret i halve

salt og peber fra kværn

1 stort bundt basilikum

1. Kog pastaen al dente med salt og 1 spsk. olie.

2. Kom 4 spsk. olie i en stor gryde, og svits løg og hvidløg gyldne. Læg muslingerne ved, og rør rundt. Tilsæt hvidvinen, og lad den koge op.

3. Læg låg på, og giv muslingerne hård varme i fem minutter. Tag låget af, og kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.

Tagliatelle med blåmuslinger og friske tomater

4. Kom tomaterne ved, og vend godt rundt. Krydr med salt og peber, og server i dybe tallerkener med en skefuld pasta og masser af frisk basilikum. Sæt gryden på bordet, så man også kan nippe flere muslinger direkte fra gryden.



► SE OGSÅ: Tagliatelle med aubergine og salvie