Lyn-pasta i fad med feta, oliven & cherrytomater

Lyn-pasta i fad med feta, oliven & cherrytomater

Denne ret ser ikke ud af meget, men smager fantastisk, og så er den både nem og mættende. Jeg bruger rigatoni, men du kan vælge den type pasta, du bedst kan lide: skruer, spaghetti, penne eller en af de nye typer på markedet med ekstra protein lavet af for eksempel ærter eller linser.

ALT for damerne logo

Personer:4

Total:30 minutter

Arbejdstid:5 minutter

Ingredienser

  • 350 g pasta, f.eks. spaghetti eller rigatoni 
  • 250 g feta 
  • 1 rødløg, finthakket 
  • 400 g cherrytomater, halverede 
  • 75 g sorte oliven, uden sten 
  • 4 spsk olivenolie 
  • 4 fed hvidløg 
  • 1 økologisk citron, skal af 
  • 1 tsk tørret oregano 
  • 1 tsk chiliflager 
  • salt og peber 
  • ca. 5-6 dl vand 
  • 1 håndfuld frisk basilikum 
  • 50 g revet parmesan

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  2. Smør et stort ildfast fad med lidt olivenolie.
  3. Læg pastaen i fadet – og top med feta (i hele stykker), hakket rødløg, halve tomater og hele oliven. 
  4. Rør olivenolie sammen med revet eller finthakket hvidløg, citronskal, oregano, chiliflager, salt og peber. 
  5. Hæld det over pastaen sammen med vand. 
  6. Bag fadet i ovnen i cirka 25 minutter – tjek efter 15 minutter, for at se, om der skal hældes mere vand i fadet. 
  7. Tag fadet ud af ovnen, og vend forsigtigt det hele godt rundt. 
  8. Top med frisk basilikum og revet parmesan.

Tip! 

Skal det være ekstra lækkert, så kan du toppe fadet med stykker af frisk mozzarella eller burrata.