
Sådan laver du den lækreste pizzetta med mascarpone, trøffel og revet pecorino
Pizzetta er betegnelsen for en pizza, der er mindre og har større, luftigere kanter end en klassisk pizza. Den kan mere sammenlignes med en slags tykt madbrød, som ligner en pizza i formen.
1 pizzetta
Personer:2
Total:10 minutter
Arbejdstid:7 minutter
Ingredienser
- 1 pizzadej (250 g) (se opskrift her)
- 2-3 spsk mascarpone
- 2-3 spsk svampe/trøffelpuré
- lidt pecorino eller parmesanost
- hvid trøffelolie
- flagesalt
- frisk basilikum
- evt. havsalt
Fremgangsmåde
- Tryk din pizzadej ud til en rund pizza. Den skal ikke være større end en frokosttallerken, og må gerne have MEGET tykke skorper. Husk at bruge godt med durummel så den ikke klistrer fast til bordet.
- Rør din mascarpone op med din trøffelpuré i en skål, og fordel fyldet på din pizza. Der må godt være rigtig meget fyld på. Det er ikke ligesom en almindelig pizza – dette er mere et madbrød.
- Bag din pizzetta i din pizzaovn på 340-400 grader i 1 ½-2 minutter, til den er færdigbagt hele vejen rundt i skorpen.
- Når pizzettaen kommer ud af ovnen, skal du toppe den med revet pecorino eller parmesan, lidt hvid trøffelolie, lidt flagesalt og friske basilikumblade.
Tip!
Svampe/trøffelpuré kan købes på glas i velassorterede supermarkeder eller i en specialkøbmand.