Jon Edlund fra ’Bagedysten’: Sådan laver du den bedste pizzadej
Jon Daniel Edlund er uddannet pizzaiolo på AVPN-akademiet i Napoli og forfatter til bogen 'Perfekt Pizza'. Her får du hans opskrift op en skøn pizzadej.
Opløs gæren i din røreskål. Tilsæt halvdelen af melet, og rør det grundigt sammen, så melet bliver fugtet.
Ælt dejen på din røremaskine i 10 -12 minutter i alt, mens du gradvist tilføjer resten af melet. Tilsæt salt, og ælt videre i ca. 5 minutter.
Hæld dejen ud på køkkenbordet, og lad den hvile tildækket i min. 20 minutter. Spænd dejen op til en fast rund kugle, læg den i en lufttæt beholder, og stil den i køleskabet.
Dejen skal gerne hæve i mindst 48 timer, men mindre kan gøre det.
Tag dejen ud af køleskabet 3-6 timer før, du skal bruge den, og del i mindre kugler á ca. 250 g.
Spænd hver dejklump op til runde kugler, og lad dem ligge i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, til du skal bruge dem.
Tip!
Du kan også bage et pizzabrød, som i følge Jon Edlund er den bedste måde at starte en pizzaaften på: "Jeg elsker at starte en god pizzaaften med at bage et brød, som mine gæster kan snacke med en god olivenolie til."
1 pizzabrød
Personer:4
Total:15 minutter
Arbejdstid:5 minutter
Ingredienser
1 pizzadej (250 g)
lidt durummel
Fremgangsmåde
Vend dejen i en masse durummel.
Tag fat i dejen, og stræk den lang og tynd som et flute.
Bag dit brød i pizzaovnen ved min. 430 grader til skorpen og overfladen får farve.
Skær brødet i mindre stykker og server med en rigtig god olivenolie med flagesalt i.