-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Asiatisk oksebøf med svampe og nudler
Tilbered et luksuriøst stykke oksekød med asiatisk smag. Servér kødet med lækkert tilbehør bestående af nudler og stegte grøntsager.
4 personer
Total:3 timer 20 minutter
Arbejdstid:2 timer 50 minutter
Ingredienser
- 600 g oksemørbrad eller oksefilet
Marinade:
- 2 fed hvidløg (knust)
- 2 spsk. friskrevet ingefær
- 3 spsk. honning
- 3 spsk. limesaft
- 2 spsk. sojasauce
- 2 spsk. sesamolie
- ½ tsk. chiliflager
Grøntsager:
- 250 g blandede svampe
- 1-2 røde peberfrugter
- 250 g sukkerærter (eller grønne bønner)
Endvidere:
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. limesaft
Tilbehør:
- 250 g nudler
- evt. limebåde
Sådan gør du:
- Fjern evt. fedt og sener på kødet.
- Marinade: Rør marinaden sammen, og hæld den i en frysepose. Læg kødet i posen, luk til, og sæt den i køleskab i mindst 2 timer og gerne til næste dag.
- Grøntsager: Rens svampene, og skær dem i skiver. Rens peberfrugt og sukkerærter, og skær dem i tynde strimler.
- Tænd ovnen på 200 grader. Tag kødet op af marinaden (gem den), og dup det tørt med køkkenrulle. Brun kødet på alle sider på en varm pande med 1 spsk. olie. Læg det i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen i ca. 20 min., til centrumstemperaturen er 55 grader for meget rødt, 58 grader for medium og 60 grader for rosa.
- Brun svampene på kødpanden med 1 spsk. olie. Tilsæt peberfrugt, og steg i 3-5 min. Tilsæt sukkerærterne, og steg i 1 min.
- Kog nudlerne efter pakkens anvisning.
- Kog marinaden igennem i 3 min. Vend de afdryppede nudler med marinaden, og smag til med limesaft. 8. Skær kødet i skiver, og anret med nudler og grøntsager og evt. limebåde.