Italiensk simremad: Rigatoni & ragu
Skøn simreret med masser af smag fra blandt andet pancetta, tomat og hvidløg.
4 personer
Total:1 time
Ingredienser
- 400 g rigatoni
 - 2 løg, i små tern
 - 2 fed hvidløg, knust med kniven og finthakket
 - 4 spsk. olivenolie
 - 250 g oksekød skåret i meget små tern
 - 1 skive pancetta, i små tern
 - 2 gulerødder, i små tern
 - 1 bladselleri, i små tern
 - 2 spsk. tomatkoncentrat
 - 1 glas vin (hvid eller rød – det, du lige har en sjat af!)
 - 2-3 modne tomater, i tern
 - oregano og basilikum, frisk eller tørret
 - salt og peber fra kværn
 - friskrevet parmesan
 - evt. ½ tsk. sukker for at fremme tomatens smag
 
Sådan gør du
- Svits løg og hvidløg i 2 spsk. olie, til de er gyldne. Kom kød og pancetta ved, og lad det brune. Tag op, og sæt til side.
 - Kom resten af olien på panden, og svits gulerødder og bladselleri. Kom løg og kød tilbage på panden, og vend godt rundt. Krydr med salt og peber.
 - Ragu: Tilsæt tomatkoncentrat, og lad den brænde godt af. Hæld vinen ved, og lad den reducere. Tilsæt friske tomater (og evt. ½ tsk. sukker) og krydderier. Hæld lidt vand ved – ca. 1 dl.
 - Lad retten småsimre i 45 minutter til en time. Rør rundt indimellem, og tilsæt evt. mere væske. Kødet skal være mørt og næsten falde fra hinanden.
 - Kog pastaen al dente.
 - Bland ragu og pasta i panden, og lad det koge sammen et lille minut. Tilsæt lidt af pastavandet, hvis der er brug for mere væske.
 - Server med friskrevet parmesan og friskkværnet peber.