Hakkebøffer med bløde løg og æbler
Hakkebøffer med bløde løg og æbler en lækker bøfklassiker!
4 personer
Ingredienser
- Hakkebøffer med bløde løg og æbler
 - 500 g hakket oksekød ca. 10 % fedt
 - 1 dl hvedemel
 - salt, peber
 - 3 løg
 - 30 g smør
 - 4 dl bouillon
 - 1 æble
 - 10 g smør
 - 1 spsk. flydende honning
 - kulør
 - Tilbehør:
 - kartofler, gammeldags agurkesalat og kogte, afdryppede persillestegte bønner
 
Sådan laver du hakkebøffer med løg
- Form 4 bøffer af kødet.Vend bøfferne i hvedemelblandet med salt og peber.
 - Skær løgene i både. Stegløgene gyldne i halvdelenaf smørret.
 - Tag løgene af panden.Brun bøfferne i resten affedtstoffet. Steg bøffernefærdige ved jævn varme.De skal stege ca. 15 min. ialt og være gennemstegte.Tag bøfferne af panden.
 - Kog panden af medbouillon. Ryst en meljævningaf det hvedemel,der er tilbage efterpaneringen, og 1 dl koldtvand. Brug en melryster.Pisk det i, og kog saucenigennem nogle min. Komhalvdelen af løgene i saucen.Smag saucen til medsalt og peber, og giv denlidt kulør.
 - Skær æblet i både. Stegdem gyldne i en blandingaf smør og honning på enpande. Fordel resten af debløde løg og æblebådeneover bøfferne. Server saucentil bøfferne.