
SPONSORERET indhold
Lækker lasagne bolognese
Prøv denne lasagne bolognese med bladseller, gulerødder og bacon.
6-8 personer
Ingredienser
Lasagne bolognese
2 løg
2 stilke bladselleri
2 gulerødder
1 spsk. olivenolie
2 fed finthakket hvidløg
500 g hakket oksekød maks. 10 % fedt
50 g bacon eller skinke i små tern
1 ds. flåede, hakkede tomater
2 dl bouillon
3 spsk. tomatkoncentrat
salt, peber
2 tsk. tørret oregano
1 tsk. timian, gerne frisk
1 portion bechamelsauce
12 lasagneplader
Bechamelsauce:
25 g smør
2½ spsk. hvedemel
5 dl kogende letmælk
salt, peber
evt. lidt friskrevet muskatnød
150 g reven mild gratineringsost
200 g mascarpone
12 lasagneplader
150 g reven gratineringsost
3-4 spsk. sesamfrø
Tilbehør:
italiensk brød og salat
- Hak løg, bladselleri og gulerod fint. Svits det i olien i en gryde. Svits kort hvidløg med.
- Tilsæt bacon og kød, og svits det med, til det har skiftet farve. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat, oregano, timian og bouillon.
- Kog det op. Lad saucen småkoge ca. 30 min. under låg. Smag til med salt og peber.
- Læg et lag lasagneplader i bunden af et smurt lasagnefad. Læg et lag kødsauce over, og fordel lidt bechamelsauce over.
- Drys med lidt ost. Gentag 2 gange mere.
- Stil lasagnen i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min. på midterste ovnribbe.