Lasagne bolognese
SPONSORERET indhold

Lækker lasagne bolognese

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv denne lasagne bolognese med bladseller, gulerødder og bacon.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
03. jan. 2018 | Opskrift | Hendes Verden
6-8 personer

Ingredienser

Lasagne bolognese
2 løg
2 stilke bladselleri
2 gulerødder
1 spsk. olivenolie
2 fed finthakket hvidløg
500 g hakket oksekød maks. 10 % fedt
50 g bacon eller skinke i små tern
1 ds. flåede, hakkede tomater
2 dl bouillon
3 spsk. tomatkoncentrat
salt, peber
2 tsk. tørret oregano
1 tsk. timian, gerne frisk
1 portion bechamelsauce
12 lasagneplader
Bechamelsauce:
25 g smør
2½ spsk. hvedemel
5 dl kogende letmælk
salt, peber
evt. lidt friskrevet muskatnød
150 g reven mild gratineringsost
200 g mascarpone
12 lasagneplader
150 g reven gratineringsost
3-4 spsk. sesamfrø
Tilbehør:
italiensk brød og salat

  1. Hak løg, bladselleri og gulerod fint. Svits det i olien i en gryde. Svits kort hvidløg med.
  2. Tilsæt bacon og kød, og svits det med, til det har skiftet farve. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat, oregano, timian og bouillon.
  3. Kog det op. Lad saucen småkoge ca. 30 min. under låg. Smag til med salt og peber.
  4. Læg et lag lasagneplader i bunden af et smurt lasagnefad. Læg et lag kødsauce over, og fordel lidt bechamelsauce over.
  5. Drys med lidt ost. Gentag 2 gange mere.
  6. Stil lasagnen i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min. på midterste ovnribbe.

 

Anbefalet til dig