Lækker lasagne bolognese
Prøv denne lasagne bolognese med bladseller, gulerødder og bacon.
6-8 personer
Ingredienser
- Lasagne bolognese
 - 2 løg
 - 2 stilke bladselleri
 - 2 gulerødder
 - 1 spsk. olivenolie
 - 2 fed finthakket hvidløg
 - 500 g hakket oksekød maks. 10 % fedt
 - 50 g bacon eller skinke i små tern
 - 1 ds. flåede, hakkede tomater
 - 2 dl bouillon
 - 3 spsk. tomatkoncentrat
 - salt, peber
 - 2 tsk. tørret oregano
 - 1 tsk. timian, gerne frisk
 - 1 portion bechamelsauce
 - 12 lasagneplader
 - Bechamelsauce:
 - 25 g smør
 - 2½ spsk. hvedemel
 - 5 dl kogende letmælk
 - salt, peber
 - evt. lidt friskrevet muskatnød
 - 150 g reven mild gratineringsost
 - 200 g mascarpone
 - 12 lasagneplader
 - 150 g reven gratineringsost
 - 3-4 spsk. sesamfrø
 - Tilbehør:
 - italiensk brød og salat
 
- Hak løg, bladselleri og gulerod fint. Svits det i olien i en gryde. Svits kort hvidløg med.
 - Tilsæt bacon og kød, og svits det med, til det har skiftet farve. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat, oregano, timian og bouillon.
 - Kog det op. Lad saucen småkoge ca. 30 min. under låg. Smag til med salt og peber.
 - Læg et lag lasagneplader i bunden af et smurt lasagnefad. Læg et lag kødsauce over, og fordel lidt bechamelsauce over.
 - Drys med lidt ost. Gentag 2 gange mere.
 - Stil lasagnen i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min. på midterste ovnribbe.