Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Biksemad med flæskesteg og selleri
Foto: Thomas Hergaard Brug resterne fra juleaften til at lave en skøn omgang biksemad. Naturligvis med spejlæg på toppen.

Biksemad med flæskesteg og selleri - opskrift fra Hjemmet

Biksemad med flæskesteg og selleri

Nem biksemad med resterne fra julemiddagen - brug dine rester af flæskesteg til en skøn biksemad...

20 minutter
Print
Biksemad til 4 personer

Arbejdstid: ca. 30 min.
Stegetid:  ca. 20 min. (når kødet er stegt)
Ikke fryse-egnet
400-500 g kold flæskesteg (uden svær og fedtkant, i tern på 1x1 cm)
2 spsk olie
800 g kartofler (i tern på 1x1 cm)
400 g knoldselleri (i tern på 1x1 cm)
2 løg (hakket)
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør: purløg, spejlæg (evt. stegt i hjertekageform på panden), engelsk sovs og evt. rugbrød.

Sådan laver du biksemad

  1. Varm olie på en pande og steg kartofler og selleri 10 min. ved middel varme. Rør jævnligt.
  2. Tilsæt løg og steg 5 min. mere.
  3. Kom kødet på panden, steg ved middel varme og rør jævnligt.
  4. Steg videre, til det hele er lysebrunt og kartoflerne møre.
  5. Smag til med salt og peber. Drys med purløg og servér med spejlæg, engelsk sovs og evt. rugbrød.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Biksemad, Nem aftensmad og Hovedret