Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på nem chili con carne
Foto: Henrik Freek Christensen Nem chili con carne med sprød gulerodstopping

Chili con carne - nem opskrift

Chili con carne: Nem hverdagsmad

Nem og lækker chili con carne, som hele familien vil elske. Server den klassiske fyldige chili på en kold dag, eller lave en stor portion og frys ned - så har du altid lidt nem og ikke mindst sund aftensmad i fryseren. Sprød gulerodssalat og tortillachips passer godt til en hjemmelavet chili con carne - og opskriften finder du her:

20 minutter
Print
4 personer

Opskriften indeholder sponsorerede links
Nem chili con carne med sprød gulerodstoppping

1 løg
2 røde chilier
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
500 g hakket oksekød 3-7 %
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 stor dåse tomatpure (140 g)
1 dl okse- eller kalvebouillon
1 dåse hakkede tomater
1 dåse røde kidneybønner
ca. 25 g hakket mørk chokolade
salt og peber

Tilbehør:
100 g græsk yoghurt 10 %
6 gulerødder
1 bundt bredbladet persille
tortillachips

Sådan laver du chili con carne

1. Hak løget. Flæk chilierne, skrab kernerne ud, og hak chilierne fint.

2. Varm olien i en stor gryde, og svits løg og kød et par minutter. Tilsæt chili, presset hvidløg og krydderier, og vend det hele godt sammen.
Steg i ca. 10 min.

3. Kom tomatpure, bouillon og hakkede tomater i gryden, og lad simre ved svag varme i ca. 10 min. Rør undervejs.

4. Skyl og afdryp bønnerne. Tilsæt bønner, og lad simre i yderligere ca. 10 min. Tag gryden af varmen, og smag chilien til med mørk  chokolade, salt og peber.

5. Skræl gulerødderne, og skær i strimler. Hak persillen, og drys over. Server chilien med græsk yoghurt, sprøde gulerødder og tortillachips.

En støbejernsgryde fungerer på alle varmekilder og fordeler varmen jævnt på grund af den tykke flade. Find den hos KitchenOne.dk

SE OGSÅ: Kalveschnitzel med det hele

SE OGSÅ: Lasagne asian style

SE OGSÅ: Chiliburger med grove pommes frites og urtemayonnaise

Se, hvad vi ellers skriver om: Chili con carne, Nem aftensmad, Oksekød og Hovedret