
Foto: Den skønneste burger med chili, bacon og selvfølgelig pommes frites til.
Hjemmelavet burger
Chiliburger med grove pommes frites og urtemayonnaise
Selvom du lever sundt, skal der være plads til en burger i ny og næ. Gå efter de bedste råvarer og lav din burger selv - her får du en opskriften skøn chiliburger af Frantz Maurice Scott Lundby.
plate
Chili-burger til 4 personer
Af Redaktionen
Ingredienser
5 bagekartofler med skræl (1250 g)
2 spsk olivenolie
2 spsk tørret rosmarin
salt og peber
200 g salatmayonnaise
2 spsk friske krydderurter efter eget valg
800 g hakket oksekød
150 g bacon
4 burgerboller
4 spsk chilimayonnaise
4 blade hjertesalat
2 tomater, skåret i skiver
¼ agurk, skåret i skiver
1 rødløg, skåret i ringe
4 spsk jalapeno-relish
Sådan laver du chiliburger med grove pommes frites
- Skær kartoflerne til grove pommes frites. Læg dem på en bageplade, og vend olivenolie og tørret rosmarin i. Steg dem i ovnen i ca. 35 minutter ved 225 grader. Krydr dem med salt og peber.
- Bland salatmayonnaise med 2 spsk hakkede krydderurter. Form farsen til 4 burgerbøffer, krydr med salt og peber. Steg dem på en pande (eller grillpande).
- Steg baconen sprød, og læg den på fedtsugende papir. Lun burgerbollerne i ovnen ved 200 grader i ca. 3 minutter. Smør dem med chilimayonnaise, og fyld dem med salat, burgerbøf, bacon, tomat, agurk, rødløg og jalapeno-relish.
- Server chiliburgerne med grove rosmarin-pommes frites og urtemayonnaise.
Tip
Bed din slagter om at hakke og blande den perfekte burgerfars til dig. Min personlige favoritburgerbøf indeholder tværreb, tykkam og oksebryst.
Se, hvad vi ellers skriver om: Burger, Oksekød, Amerikansk mad, Pommes frites og Hovedret
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: