
SPONSORERET indhold
Chiliburger med grove pommes frites og urtemayonnaise
Selvom du lever sundt, skal der være plads til en burger i ny og næ. Gå efter de bedste råvarer og lav din burger selv - her får du en opskriften skøn chiliburger af Frantz Maurice Scott Lundby.
Chili-burger til 4 personer
Ingredienser
5 bagekartofler med skræl (1250 g)
2 spsk olivenolie
2 spsk tørret rosmarin
salt og peber
200 g salatmayonnaise
2 spsk friske krydderurter efter eget valg
800 g hakket oksekød
150 g bacon
4 burgerboller
4 spsk chilimayonnaise
4 blade hjertesalat
2 tomater, skåret i skiver
¼ agurk, skåret i skiver
1 rødløg, skåret i ringe
4 spsk jalapeno-relish
Sådan laver du chiliburger med grove pommes frites
- Skær kartoflerne til grove pommes frites. Læg dem på en bageplade, og vend olivenolie og tørret rosmarin i. Steg dem i ovnen i ca. 35 minutter ved 225 grader. Krydr dem med salt og peber.
- Bland salatmayonnaise med 2 spsk hakkede krydderurter. Form farsen til 4 burgerbøffer, krydr med salt og peber. Steg dem på en pande (eller grillpande).
- Steg baconen sprød, og læg den på fedtsugende papir. Lun burgerbollerne i ovnen ved 200 grader i ca. 3 minutter. Smør dem med chilimayonnaise, og fyld dem med salat, burgerbøf, bacon, tomat, agurk, rødløg og jalapeno-relish.
- Server chiliburgerne med grove rosmarin-pommes frites og urtemayonnaise.
Tip
Bed din slagter om at hakke og blande den perfekte burgerfars til dig. Min personlige favoritburgerbøf indeholder tværreb, tykkam og oksebryst.