Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på chili-burger med bacon
Foto: Chris Tonnesen Den skønneste burger med chili, bacon og selvfølgelig pommes frites til.

Hjemmelavet burger

Chiliburger med grove pommes frites og urtemayonnaise

Selvom du lever sundt, skal der være plads til en burger i ny og næ. Gå efter de bedste råvarer og lav din burger selv - her får du en opskriften skøn chiliburger af Frantz Maurice Scott Lundby.

Chili-burger til 4 personer
Print

5 bagekartofler med skræl (1250 g)
2 spsk olivenolie
2 spsk tørret rosmarin
salt og peber
200 g salatmayonnaise
2 spsk friske krydderurter efter eget valg
800 g hakket oksekød
150 g bacon
4 burgerboller
4 spsk chilimayonnaise
4 blade hjertesalat
2 tomater, skåret i skiver
¼ agurk, skåret i skiver
1 rødløg, skåret i ringe
4 spsk jalapeno-relish

Sådan laver du chiliburger med grove pommes frites

  1. Skær kartoflerne til grove pommes frites. Læg dem på en bageplade, og vend olivenolie og tørret rosmarin i. Steg dem i ovnen i ca. 35 minutter ved 225 grader. Krydr dem med salt og peber. 
  2. Bland salatmayonnaise med 2 spsk hakkede krydderurter. Form farsen til 4 burgerbøffer, krydr med salt og peber. Steg dem på en pande (eller grillpande).
  3. Steg baconen sprød, og læg den på fedtsugende papir. Lun burgerbollerne i ovnen ved 200 grader i ca. 3 minutter. Smør dem med chilimayonnaise, og fyld dem med salat, burgerbøf, bacon, tomat, agurk, rødløg og jalapeno-relish.
  4. Server chiliburgerne med grove rosmarin-pommes frites og urtemayonnaise.

Tip

Bed din slagter om at hakke og blande den perfekte burgerfars til dig. Min personlige favoritburgerbøf indeholder tværreb, tykkam og oksebryst.

Se, hvad vi ellers skriver om: Burger, Oksekød, Amerikansk mad, Pommes frites og Hovedret