
Kalveschnitzel med det hele
Den klassiske kalveschnitzel med citron, kapers, peberrod og ansjos.
Ingredienser
4 kalveschnitzler a 150 g
2 tsk olivenolie
salt, peber
4 skiver citron
4 spsk afdryppede kapers
4 spsk revet peberrod
4 ansjoser.
Sauterede grøntsager:
750 g gulerødder i stave
1 hakket løg
2 spsk olivenolie
500 g rosenkål.
Tilbehør:
400 g kogte ris.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:650 Kcal
-
Fedt:30 %
-
Protein:29 %
-
Kulhydrat:41 %
Sådan laver du kalveschnitzel
Begynd med grøntsagerne. Sautér gulerodsstave og løg i en gryde i olie, drys salt og peber på og bland rosenkålene ved. Hæld vand ved så grøntsagerne lige netop er dækkede og kog dem møre – de skal stadig ha’ lidt bid. Afdryp og hold grøntsagerne varme.
Dup kalvescnitzlerne tørre, drys salt og peber på og steg eller grill dem et par minutter på hver side. Anret schnitzlerne med citronskiver, kapers, peberrod og ansjos på toppen og servér grøntsager og ris til.
Wienerschnitzel
En wienerschnitzel er en traditionel ret fra Wien af et tyndt stykke kalvekød mørnet med en kødhammer vendt i æg og dækket af rasp og stegt.
Opskriften er muligvis importeret i det 15. eller 16. århundrede fra det nordlige Italien.
Kilde: Wikipedia