-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Svampetærte med spinat og bacon
Efterårets mange svampe smager herligt i en tærte. Prøv denne med version med spinat og bacon, der både smager godt og er nem at lave.
4 personer
Ingredienser
- 125 g koldt smør
- 200 g hvedemel
- 1 æg
- 1 løg
- 65 g spinat
- 150 g bacon i tern
- 500 g blandede svampe, f.eks. alm. champignon og portobello
- smør eller olie til stegning
- 3 æg
- 200 g cremefraiche
- 1 dl fløde
- 100 g revet gruyere eller anden god ost
Sådan gør du:
- Skær smørret i tern, og smuldr det i melet. Pisk ægget, og saml dejen med det. Tilsæt lidt ekstra mel hvis nødvendigt. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og kom den i en tærteform.
- Lad den hvile i køleskabet i en halv time. Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter i en 180 grader varm ovn.
- Pil og hak løget. Skyl spinaten grundigt, og sautér den på en tør pande, til den falder sammen. Lad den dryppe af, og klem ekstra vand ud. Hak den groft.
- Steg bacon sprød på en pande, og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Rens svampene, og skær dem i mundrette stykker. Sautér dem på samme pande, til de tager farve.
- Pisk æg, cremefraiche, fløde, salt og peber sammen, og rør så revet ost, løg, spinat og svampe i. Fordel fyldet på den forbagte bund, og bag tærten ved 180 grader alm. varme i cirka 30-35 minutter, til den er fast og gylden.