Flisevæg
SPONSORERET indhold

DIY: Lav en fantastisk flisevæg

Fart på fliserne. Skab en smuk mosaik af blandede fliser på køkkenvæggen.

Foto: Mikkel Adsbøl
15. apr. 2016 | Bolig | BoligLiv

Lav en fantastisk flisevæg

Bland farver og mønstre, men vær opmærksom på at vælge fliser, der har nogenlunde samme tykkelse. Og hvis du ikke er tryg ved at sætte dem op selv, så bed en professionel håndværker om hjælp.

Du skal bruge
Fliseklæber, fugemasse, svamp, afstandsstykker, evt. bagplade (hvis du ikke vil sætte fliserne direkte op på væggen), tandspartel til at påføre fliseklæber og en gummispartel til at påføre fugemasse. Alle fliserne her er fra Evers.

Sådan gør du
Læg fliserne ud på et bord for at bestemme, hvordan de skal sidde i forhold til hinanden. Sørg for, at væggen er ren og tør. Sæt fliserne op på væggen med fliseklæber. Sørg for, at der er plads til 2-5 mm flisefuge, og brug afstandsstykker, så fliserne ikke glider ned. Lad det tørre i 24 timer. Smør fugemasse over hele arbejdet, og gnid den godt ind i fugerne. Vask fugemassen af, og poler fliserne blanke igen.

TIP
Du kan f.eks. være heldig at finde små restpartier af fliser i fliseforretninger. Hold også øje med byggemarkeder, der sælges nogle gange ud af fliseprøver, og kig også efter gamle fliser på loppemarkeder.► SE OGSÅ: 27 unikke og kreative bogreoler