Hængekøje
SPONSORERET indhold

Knyt din egen hængekøje

Knyt din hængekøje selv, og få den i netop det stof eller den farve, der passer til dit slappe af-hjørne.

Af: Charlotte Schmidt Olsen Foto: Charlotte Schmidt Olsen
27. mar. 2017 | Bolig | Hendes Verden

Hængekøje (makramé)

 

Materialer: 240 m 8 mm’s bomuldsreb fra Sløjd-Detaljer 

Skruetvinge

Bælte

 

Lær at knytte trin for trin:

 

1. Klip 22 stykker reb a 10 meter. Fold dem på midten, og bind 30 cm snor i ombukket, så alle snorene holdes samlet. Sæt en skruetvinge fast i en dørkarm, og sæt den lille snor fast. Snorene samles i grupper af 4, slå evt. en løs knude på hver gruppe for at holde dem samlet.

2. Tag bæltet på. Tag en gruppe med fire snore, og bind de to midterste snore fast i bæltet. Lav de første knob 50 cm nede ad snoren. Læg højre snor over de to midterste.

3. Før den venstre snor over snoren og videre bag om de to midterste snore og gennem hullet, der er opstået på højre side.

4. Den snor, som nu er venstre snor, lægges over de to snore i midten, og den nu højre snor føres over denne snor og føres bagom de to midterste snore og gennem hullet, der er opstået på venstre side.

5. Knobet strammes til. Gør det samme i alle grupper. Så der er 11 knob på tværs af hængekøjen.

6. Tag de to venstre snore i en gruppe, og sæt dem sammen med to højresnore fra gruppen ved siden af. Bind en løs knude for at holde dem sammen i den nye gruppe. Dette gøres i alle grupper, så der kommer en række nye grupper. De to snore længst ude til venstre og højre står over. Bind nu et nyt knob 1,5 cm under det første knob i alle grupper.

7. Alle grupper deles igen, så de er tilbage i de oprindelige grupper på fire snore. De to snore, der stod over i hver side, er nu med igen. 13 cm under det sidste knob bindes et nyt knob. Klip evt. et stykke pap på 13 cm, som kan bruges som målepind mellem de to knob. Grupperne deles igen, og der laves en knob 1,5 cm under det forrige knob. Der fortsættes, så der er 28 knob i alt.

8. Afslut med 50 cm fri uden knob. Bind en knude for hver gruppe, og klip det overskydende reb af. 20 cm nede af hver ende bindes en snor et par gange rundt for at holde snorene samlet. Før en snor gennem alle løkkerne, og hæng køjen op. 

TIP
Lav en knytteprøve, hvis du bruger en anden tykkelse reb. Det giver en fornemmelse af, hvor meget reb der skal bruges. 

TIP
Mange har knyttet armbånd og nøgleringe i deres barndom, og det er denne teknik, der bruges til at lave en makraméudgave af en hængekøje.

 

LÆS OGSÅ: Sy selv: En dejlig hængekøje

LÆS OGSÅ: Lav selv fine hynder til havestolene

LÆS OGSÅ: Strik selv: Hynde til haven