Bryllup 2024 - inspiration, ideer & guides ❤️

Alt om bryllup ❤️

Velkommen til ALT.dks bryllupsunivers. Nogle ønsker en stor fest, mens andre vil have det modsatte - men fælles er drømmen om et uforglemmeligt bryllup.

Sådan planlægger du et bryllup

Når du skal giftes, dukker mange spørgsmål op, man skal tage stilling til. Her på sitet finder du svar på de fleste ting, og få inspiration til, hvordan du kan forme din store dag - trin for trin.

Læs om bryllup og tendenser her.

Læs mere

På ALT.dk finder du masser af inspiration til blandt andet: bryllupsinvitationer, brudekjoler, bryllupsgaver, festlokaler, bryllupstalen, bryllupsrejser og en lille guide til bruden om at mærke efter, hvis de kolde fødder melder sig.

Kreativt og personligt twist

Der er mange muligheder for at være kreativ, når du gerne vil have, at både du og dine gæster får en fantastisk aften.

Vidste du for eksempel, at der findes billige DIY løsninger, der både giver et flot og personligt udtryk? Eller at du her på siden kan hente inspiration til tre forskellige budgetter? Vi har også den komplette guide til en god dag uden stress, så du undgår at blive en ”bridezilla”.

Vi har også mange gode bud på, hvilke lokaler der kan danne den perfekte ramme om jeres store dag – fra klassiske romantiske bryllupslokaler til de mere alternative løsninger som spejderhytter, foreninger og sommerhushaver.

Bryllupskager – de smukkeste, du selv kan lave

Når du har lagt dig fast på drømmelokalet, er det sandsynligvis menuen, der skal bestemmes, og her står vi også klar med gode råd til den vigtigste del: Bryllupskagen.

Her på siden kan du nemlig finde masser af inspiration til den perfekte kage – hvad end du er mest til en klassisk chokoladekage, en glamourøs flæselagkage eller masser af hindbærcreme.

Du kan også finde inspiration til din bryllupskage på Instagram. Vi har samlet 38 af dem, der tager ”bryllupskage” til et helt nyt niveau.

Den uforglemmelige polterabend

Er du veninde til en kommende brud, der går op i fest og farver, kan du også gå på opdagelse i 25 ideer til en polterabend, bruden sent vil glemme!

Vi har desuden samlet en masse sjove lege, som I kan give jer i kast med undervejs til brudens polterabend. Her er der noget for enhver smag – fra ”Se og Hør-manden-legen” til ”Design-en-brudekjole-af-toiletpapir-legen”. 

Brudekjoler

Åh, brudekjolen. Det er et af de punkter, der kan være mest angstprovokerende for den kommende brud, for hvem vil ikke gerne ligne en drøm på den store dag?

Her på siden guider vi dig til, hvilke brudekjoler der passer perfekt til din kropstype, og hvilke du sandsynligvis bør holde dig fra. Du kan også finde inspiration hos stjernerne, for vi har fundet en række af de brudekjoler fra kendisland, som vi sent glemmer. Vi har også samlet en god oversigt til dig, der er nysgerrig efter, hvordan brudekjole-moden ser ud i år, og gerne vil vide, hvilke overvejelser man med fordel kan gøre sig, inden man tager ud og ser på brudekjoler.

Brudekjolen er én ting, men der er selvfølgelig mange andre aspekter af det perfekte brudelook, som gerne må sidde lige i skabet på den store dag. Derfor har vi lavet en stor negleguide til dig, så du kan få smukke negle til fest – uanset om du er er til ”mermaid-nails” eller den mere klassiske franske manicure.

Vi har også samlet 8 gode ideer til, hvordan din brudebuket kan se ud, så den passer til dig og din bryllupsdag – uanset om du hellere vil giftes i en lade end på et slot, eller om du er typen, der synes, at ”less is more” er århundredets største misforståelse.

Brudeskoene skal der selvfølgelig også være helt styr på, og derfor har vi fundet 10 meget forskellige par til rimelige priser, som du kan lade dig inspirere af. Eller måske er du mere til at træde i et par komfortable sneakers på brudemåden? Det kan du sagtens. Se selv lige her.

Sidst men ikke mindst er der brudehåret, som helst skal sidde helt perfekt på din store dag. Men ”perfekt” dækker selvfølgelig over meget forskelligt, afhængigt af den person, du er, og derfor har vi samlet 11 frisure-ideer til den kommende brud – fra lange vandfaldsfletninger og ”romantisk boho” til den mere glamourøse ”Hollywood-style” eller vintagehår a la 40’erne.

Bryllupstaler

Hvis du er bryllupsgæst og er blevet sat på den – for nogle – nervepirrende opgave at skulle holde en tale, der helst både er sjov, rørende og uforglemmelig, så fat mod! Vi har nemlig samlet 5 romantiske filmklip, som du kan lade dig inspirere af, når du skal formulere skarpt og godt, hvorfor bruden og gommen er så fantastiske, som de er.

Vi har også samlet en række gode råd til, hvordan du bedst holder styr på nerverne som taler, og en trin-for-trin-guide med syv gode tips til at skrive en tale. Her kan du blandt andet blive klogere på, hvorfor det kan være en god idé at droppe ironi og sarkasme.

Søde bryllupshistorier

Vi har også masser af søde bryllupshistorier på siden, som du kan varme dig ved inden den store dag. Læs for eksempel hvordan Sidsel og Christian, der begge har Downs syndrom, endelig fik hinanden efter fem år

Du kan også læse vores interview med skuespiller Niels Olsen og kollegaen Joy-Maria Frederiksen, som åbent fortæller om de udfordringer, de har mødt i deres parforhold, efter et ægteskab på 25 år.

Gode råd

Hvis du er lidt nervøs inden den store dag, er der masser af gode ægteskabsråd og -minder fra kendte kvinder her på sitet, der måske kan være med til at dulme dem. Læs for eksempel, hvilket råd Sofie Lassen-Kahlkes farmor gav hende inden den store dag, og hvorfor Hella Joof mener, at du bør elske din mand præcis, som han er.

Bryllupsrejse

Efter brylluppet venter bryllupsrejsen lige om hjørnet for de fleste. Vi har samlet gode bud på alternative bryllupsrejser, romantiske bryllupsrejser og bryllupsrejser i storbyen til dig her på siden, så I kan starte ægteskabet med manér.

Bryllupsdage

Guldbryllup, kobberbryllup, sølvbryllup, diamantbryllup, krondiamantbryllup, jernbryllup… Man skal holde tungen lige i munden, når det gælder de mange bryllupsdage og deres tilhørende traditioner. Her får du et overblik over dem alle sammen, så du er helt med på, hvornår der skal bygges æresport og modtages brev fra kongehuset.