Bryllupstale

Foto: Getty Mangler du inspiration til din bryllupstale?

Bryllupstale: Find inspiration til, hvad du skal sige i disse 5 romantiske filmklip

Find inspiration til din bryllupstale i disse 5 romantiske filmklip

Vores favorit er helt klart Carries bryllupstale i ”Sex and the City”.

ALT.dk har tidligere guidet dig til, hvordan du skriver en bryllupstale, og hvordan du holder styr på nerverne, mens du holder den. Her får du inspiration fra filmens verden til, hvad du skal sige i dit livs tale til din gom, din veninde eller måske din søster.

1. Min bedste vens bryllup

Da Julianne, spillet af Julia Roberts, bliver inviteret med til sin ven Michaels bryllup, gør hun alt, hvad hun kan for at ødelægge det for hans tilkomne brud, Kimmy. Planen var nemlig, at hvis ingen af de to venner var blevet gift, inden de fyldte 28, skulle de giftes med hinanden. Og nu står Julianne så her, 27 år gammel og må give sin ven væk til en anden kvinde. Alting ender selvfølgelig godt, og vores heltinde indser, at Kimmy er den rette for Michael. Vi kan ikke lade være med at blive en smule rørstrømske, når vi ser dette klip af Juliannes tale til brudeparret. Er du i tvivl om, hvad du skal sige til din egen udkårne eller din bedste veninde på hendes bryllupsdag, så gør som Julianne og lad et stykke musik tale for dig.

2. Sex and the City

"Hans 'hej' var slutningen på hendes slutninger," så indviklet og alligevel enkelt og elegant indleder Carrie Bradshaw sin tale til brudeparret. Er du ikke til anekdoter og pinlige historier fra jeres fælles ungdom, kan din tale være et smukt og personligt digt, du selv har skrevet. Lad dig inspirere til din bryllupstale her:

3. I hendes sko

En anden, der reciterer poesi, er Maggie, spillet af Cameron Diaz, der i filmen "I hendes sko", overrasker sin søster med et digt af den amerikanske poet E. E. Cummings. Har du ikke selv talent for rim og versefødder, så gør Maggie eksemplet efter og vælg at læse et digt af din yndlingsforfatter højt i stedet for at skrive en bryllupstale.

4. Men så kom Polly

I den mere klassiske genre finder vi Ben Stillers tale til sin brud i filmen "Men så kom Polly". Talens opbygning er i sig selv er ganske simpel: Dreng møder pige, sød musik opstår, og de lever lykkeligt til deres dages ende. Sværere behøver det ikke at være. Se selv bryllupstalen her:

5. Love Actually

Du kan også bryde alle regler for en traditionel bryllupstale og overraske bruden og gommen, når de mindst forventer det med f.eks. et kor, der pludselig træder frem bag et forhæng, og basunspillere, der har gemt sig blandt gæsterne. Som dette fine klip fra favoritten "Love Actually".

Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Film, Bryllupsdag og Bryllup

610x200_woordy_knap2.jpeg