Film – Oscar-hits, filmperler og alt, du skal vide, om de største Hollywood-produktioner

Intet kan redde en gråvejrsdag som et vamset tæppe, lidt snacks og en god film.

Men scroller du også hjælpeløst rundt på streamingtjenesterne efter den helt rigtige film, som passer til dit humør? Så er du kommet til det rette sted.

I ALT.dks store filmunivers har vi nemlig samlet alt fra anbefalinger til Oscar-hits og sæsonbetingede filmperler. Du kan blandt andet læse, hvilke film du skal se på Netflix lige nu, ligesom du kan komme med bag de helt store Hollywood-produktioner

God fornøjelse.

Læs mere

Findes der noget bedre end at lade sig overgive til filmens visuelle verden?

På ALT.dk guider vi dig til de bedste filmperlerNetflix, HBO og Viaplay lige nu, så du slipper for at scrolle forvirret rundt i de store filmkartoteker, når klokken slår hygge-tid.  

Hvad enten det er jul, fashion week, regnvejr – eller du bare har lyst til at se en stjernegod gyser – sørger vi for at fortælle dig, hvad der rør sig på filmscenen lige nu.

Det gælder også, hvis du ikke kan få nok af Disneys fortryllende film-univers, eller du blot savner film med stærke, kvindelige hovedroller.

OscarFoto: Getty Images.

Klædt på til Oscar-fest

Når Hollywoods elite hvert år trækker i festtøjet for at fejre årets største filmproduktioner, står vi klar til at følge med på ALT.dk.

Vi giver dig bl.a. en liste over de film, du skal se for at komme i Oscar-humør, ligesom vi hvert år står klar med en opsummering af festens allerstørste øjeblikke.

Vi sørger også for, at du er opdateret på Oscarhistoriens vildeste brølere, som dengang ”Moonlight” nær mistede sin titel som Årets Film til ”La La Land”. 

Og så helmer vi naturligvis ikke, før de flotte Oscar-kjoler har fået en rundown af vores moderedaktør.

Romantiske film, du skal se

Romantiske komedier er kommet for at blive, og vi siger sjældent nej til en god tudefilm. Særligt ikke, hvis den inkluderer Ryan Gosling, hvis sexede filmscener vi ikke kan få nok af

Er du i humør til en vaskeægte romcom, giver vi dig her 10 romantiske komedier på Netflix, der får dit hjerte til at banke lidt hurtigere.

Og skulle du være træt af, at kærlighed altid handler om at finde den eneste ene at dele seng med, giver vi dig også tre film, der får dig til at værdsætte din veninde endnu mere, end du (naturligvis) gjorde i forvejen. 

Det vidste du ikke om Hollywood-film

Har du altid drømt om at komme med bag kulisserne til de helt store Hollywood-produktioner? Så giver vi dig chancen nu. Vi har nemlig talt med producer Graham King og makeupdesigner Jan Sewell, som har indviet os i filmverdenens små og store hemmeligheder.

Vidste du bl.a., at farven på teaterblodet har at gøre med filmens aldersbegrænsning? Eller at parykker er fast inventar i makeup-rummet?

Verdens 10 bedste film

IMDB er for film, hvad popcorn er for biografer.

Ifølge den digitale filmdatabase har verden talt og kåret 10 mindeværdige film som verdens bedste – lige fra den gåsehudsfremkaldende ”En verden udenfor” til Quentin Tarantinos hæsblæsende ”Pulp Fiction”.

Har du set dem alle?

  1. En verden udenfor (1994)
  2. Godfather (1972)
  3. Godfather del 2 (1974)
  4. The Dark Knight (2008)
  5. Tolv vrede mænd (1957)
  6. Schindlers liste (1993)
  7. Ringenes herre: Kongen vender tilbage (2003)
  8. Pulp Fiction (1994)
  9. Den gode, den onde og den grusomme (1966)
  10. Fight Club (1999)

Kilde: IMDB