Film på Netflix
SPONSORERET indhold

Film til en regnvejrsdag: 12 af slagsen du kan se på Netflix – og andre streamingtjenester

Her er de allerbedste regnvejrsscener fra de allerbedste film.

Af:: Tilde Mariann Broge-Starck Foto: The Notebook
14. jul. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

Den danske sommer er svigefuld. Og selv på de mest solrige af slagsen undgår vi nok ikke et par dage med byger. ALTfordamerne.dk har fundet de bedste film at se på en regnvejrsdag, hvor du sidder tørt og godt inden døre. Du kan streame dem alle sammen online.

1. Singin’ In The Rain
Her er filmhistoriens bedste eksempel på, hvordan du bør håndtere det våde vejr: med positiv psykologi og en sang som Gene Kelly i ”Singin’ in the Rain”. Mon de fleste af os ikke har forsøgt os med lidt stepdans og en strofe, mens regnen og har silet og ingen kiggede? Nærstudér denne klassiker inden døre, mens regnen trommer på ruden – og overvej så, om du ikke selv burde gå en tur ud i vejret bagefter. Se filmen ganske gratis på bibliotekernes streamingtjeneste Filmstriben.dk

LÆS OGSÅ: De 7 bedste film på Netflix der får dig i sommerhumør 

2. Stolthed og fordom
Regn er ikke bare vådt, det kan også være noget så romantisk. Var det ikke for regnen, ville denne scene fra filmatiseringen af Jane Austens ”Stolthed og fordom” ikke være nær så effektfuld. Mr. Darcy erklærer sin kærlighed til Elizabeth og beder om hendes hånd. Scenen afsluttes med det mest intense ikke-kys, vi nogensinde har set. Du bliver nødt til at trykke på play for at forstå, hvad vi mener. Filmen kan streames fra Viaplay.

3. Forrest Gump
“En dag begyndte det at regne, og det holdt ikke op i fire måneder.” Er der mon andre end os, der har haft det som Forrest Gump de sidste uger? Når dråberne er allertungest kan vi godt frygte, at det aldrig vil holde op igen. Klassikeren med Tom Hanks i hovedrollen holder dig underholdt i tørvejr i hvert fald et par timer, og så håber vi, at solen er kommet frem i mellemtiden. Se den på Netflix.

4. Spider-Man
Endnu en romantisk regnvejrsscene. Spider-man redder en gennemblødt Mary Jane fra en flok skurke, og som tak kysser hun ham inderligt og længe, mens han hænger på hovedet. Et kys, der bløder en ellers actionspækket film op. Du finder den på Netflix.

LÆS OGSÅ: 15 chick flicks der kan ses 5.000 gange  

5. The Notebook
Den rige Allie møder Noah en sommer, hvor hun ferierer med sine forældre på Seabrook Island. De to forelsker sig, men må opgive deres forhold pga. det sociale skel, der skiller dem ad. Allie rejser hjem, og hver dag i et år skriver Noah et brev til hende. Hun får aldrig brevene. Syv år efter mødes de igen, og magi opstår midt i en kraftig byge. Du kan se ”The Notebook” på Filmstriben.dk.

6. Venner - sæson 2, afsnit 7
En regnvejrsscene vi også holder af, er denne fra “Venner”. Den udspiller sig ganske vist primært i tørvejr, men regnen, der trommer mod ruderne, er med til at sætte stemningen. Efter mange afsnits frem og tilbage mellem Rachel og Ross og håbet om, at de begge indser, at de ikke kan leve uden hinanden, finder de endelig sammen (for en tid) i anden sæson af serien, der kan ses igen og igen og igen. Her er timevis af tidsfordriv på Netflix. Det kommer nok til at tage dig mere end sommerferien at se det hele fra ende til anden.

7. En verden udenfor
Tim Robbins er noget gladere end os for at se regn. Det forstår vi nu godt, efter han er kravlet hele vejen igennem et ildelugtende kloaksystem for at slippe ud af Shawshank-fængslet, hvor han sidder inde for mordet på sin kone. Som han måske – måske ikke – har begået. Se filmen hos Viaplay.

LÆS OGSÅ: 6 serier du skal se hvis du har kærestesorg  

8. Broerne over Madison County
Gør det, gør det nu! Åben bildøren og løb i ly hos Clint Eastwood og lev lykkeligt til dine dages ende i stedet for at henslæbe resten af dit liv som forsømt husmor! Sådan får vi lyst til at råbe til Meryl Streep, når vi genser denne scene fra ”Broerne over Madison County”. Endnu et eksempel på, at regn kan være romantisk – mens også sørgeligt på samme tid. Du finder filmen hos Filmstriben.dk.

9. Dear John
Det tager bare to uger for John og Savannah at forelske sig dybt i hinanden. Hun er studerende på ferie ved den amerikanske østkyst. Han er sergent på orlov samme sted. Da han skal udstationeres igen, forsætter de deres forhold gennem lange håndskrevne breve. Det regner ganske vist ikke så meget i denne film, men en enkelt byge bliver det alligevel til, og det er nok til, at vi tør anbefale den som regnvejrsunderholdning. Tryk play på den hos Netflix.

10. Magnolia
Et uvejr som dette kommer du forhåbentligt ikke til at opleve. Stort set hele filmen igennem står det ned i stænger, men uvejret når nye højder, da det helt bibelsk begynder at regn med frøer. En mærkværdig film, med mærkværdige vejrfænomener, der har givet ”Magnolia” kultstatus og skrevet filmhistorie. Se den hos Filmstriben.dk.

LÆS OGSÅ: Her kan du streame de film, du ikke fangede i biografen - gratis

11. The Road to Perdition
Regnen er ganske effektfuld i denne mørke scene, hvor Tom Hanks lader den ene tavse salve efter den anden affyre fra sit maskingevær. Lyden er mutet, man hører kun stemningssættende musik, og det eneste, man opfanger, er lysglimtene fra geværet og skudofre, der et efter en falder om i gaden vandpytter. Tom Hanks har sat sig for at hævne mordet på sin kone og søn. Nu har han skurkene på skudhold. Se ”The Road to Perdition” på Netflix.

12. Match Point
Chris er tiltrukket af sin bedste vens forlovede, Nola. Samtidig er Chris selv forlovet med bedstevennens søster. Bedstevennens mor bryder sig ikke om Nola, og efter at have pointeret overfor hende, at hun ikke bryder sig hendes karrierevalg – Nola er skuespillerinde – forlader Nola huset midt i et regnskyl. Forvirret over, hvem der er kærester med hvem? Det forstår vi godt, men alt, du behøver at vide, er, at Chris følger efter Nola ud i regnen og bekender sine følelser for hende. En topromantisk film, der endda har været nomineret til en Oscar-statuette. Du kan se den hos Viaplay.

LÆS OGSÅ: De 7 bedste (og mest uhyggelige) gyserfilm på Netflix lige nu

LÆS OGSÅ: Her er nye film du skal se på Netflix i juni  

LÆS OGSÅ: 15 chick flicks der kan ses 5.000 gange